Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Το νέο πολυνομοσχέδιο “κόβει κεφάλια” κατ΄ εντολήν των διεθνών τοκογλύφων

Με το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνει η συγκυβέρνηση, κατ΄εντολή της τρόικα, χιλιάδες εργαζόμενοι θα στέλνονται αυτομάτως στην ανεργία, αφού θα καταργούνται θέσεις, ειδικότητες ακόμη και ολόκληροι κλάδοι. Πλέον ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον υπουργό του οικείου υπουργείου θα μπορούν τη μία μέρα να απολύουν και την άλλη να προσλαμβάνουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Τσουβαλιάζουν τους πάντες και κρίνουν με μνημονιακά μέτρα και σταθμά ολόκληρους κλάδους εργαζομένων. Η αξιολόγηση των υπαλλήλων και τα δήθεν κριτήρια είναι μία «μπαρούφα», αφού επί της ουσίας έχουν καταργήσει και τον ΑΣΕΠ. Θέλουν να κάνουν 25.000 απολύσεις και δεν τους νοιάζει απολύτως τίποτε. Έχουν βάλει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους στη γκιλοτίνα και ανάλογα με τις εντολές και τις απαιτήσεις της τρόικας θα «κόβουν» κεφάλια. Το ίδιο θα πράξουν όχι μόνο με τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και με όλους τους Έλληνες φορολογούμενους, αφού το νομοσχέδιο που αποτελείται από έναν εφαρμοστικό νόμο 109 άρθρων και πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τις 19 Ιουλίου για να μπορέσει να εκταμιευθεί η πρώτη υποδόση της δόσης που ενέκρινε τη Δευτέρα το Eurogroup.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο καταργούνται στους Δήμους ακόμα και οι θέσεις της ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων. Μάλιστα οι σχολικοί φύλακες αποτελούν μέρος της ορθής λειτουργίας των σχολείων, καθώς επιτηρούν τις κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά και τους γύρω κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους. Οι σχολικοί φύλακες, στην πλειονότητά τους γυναίκες, έχουν παρουσία στα γυμνάσια και στα λύκεια 145 δήμων της επικράτειας από το 2001. Πριν από την τοποθέτησή τους η κατάσταση μέσα και έξω από το σχολικό προαύλιο ήταν δραματική. Ειδικά σε λύκεια της πρωτεύουσας γινόταν ακόμα και διακίνηση ουσιών, κατάσταση την οποία δεν μπορούσαν να διαχειριστούν οι εκπαιδευτικοί.

Όσον αφορά στη Δημοτική Αστυνομία «από τις 23/9/2013 καταργούνται στους Δήμους οι θέσεις του κλάδου ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας. Οι υπάλληλοι των οποίων οι θέσεις καταργούνται, τίθενται σε διαθεσιμότητα». Την αναπλήρωση την υπηρεσίας των δημοτικών αστυνομικών αναλαμβάνει πλέον η Ελληνική Αστυνομία.  Στο πάγκο του χασάπη μεταφέρονται 46 ειδικότητες από τις 110 που υπάρχουν στην Επαγγελματική εκπαίδευση. Στο πολυνομοσχέδιο γίνεται αναφορά για 52 ειδικότητες συνολικά. Και μιλάμε για το πρώτο κύμα, γιατί είναι σίγουρο ότι θα επακολουθήσει και δεύτερο και τρίτο.

Συνεπώς προχωρά στην κατάργηση 2.500 οργανικών θέσεων της τεχνικής εκπαίδευσης, εκ των οποίων οι 2000 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι υπόλοιποι σύμφωνα με τα κάτωθι θα μεταταχθούν.
Η κυβέρνηση προκειμένου να λάβει τη δόση από την τρόικα προχωρά σε απίστευτο ψαλίδισμα των παροχών στους ασθενείς με την εισαγωγή κριτηρίων καταρχάς στις διαγνωστικές εξετάσεις και τις νοσηλείες στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Με λιγότερες διαγνωστικές εξετάσεις αλλά και κουρεμένες νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να πορευτούν οι περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν και οι αγροφύλακες, μεγάλο τμήμα των οποίων είχε προσληφθεί επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (όταν, δηλαδή, είχε επανασυσταθεί η Αγροφυλακή), του πατέρα, δηλαδή, του σημερινού υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη. Στόχος, είναι η διεύρυνση των «δεξαμενών» της διαθεσιμότητας αλλά και των απολύσεων.

Όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος θα εφαρμοστεί από το 2013 αντί του 2014 που προβλέπονταν, ο φόρος πολυτελείας. Μάλιστα για την καταβολή του φόρου οι υπόχρεοι θα λάβουν ειδικό εκκαθαριστικό από την εφορία. Επίσης, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει το νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος που είχε τεθεί σε διαβούλευση, καθώς και τις διορθώσεις που έγιναν μετά το δημόσιο διάλογο.
Στο τραπέζι μπαίνει και ο κατώτατος μισθός. Το τελευταίο δεκαήμερο του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους, θα ξεκινά η διαδικασία με την οποία θα ορίζεται το ύψος του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου της Κυβέρνησης. Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται το τελευταίο δεκαπενθημέρου του Ιουνίου. Ο υπουργός Εργασίας αφού λάβει υπόψη του το πόρισμα της διαβούλευσης των κοινωνικών εταίρων, εισηγείται στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα εκδίδει την απόφαση με την οποία θα καθορίζεται ο κατώτατος μισθός των υπαλλήλων και το κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών. Το πολυνομοσχέδιο δηλαδή συνιστά ένα νέο μνημόνιο που ανατρέπει τα πάντα. Το βέβαιο είναι πώς θα απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι. Επίσης βέβαιο είναι, όπως κινείται η κυβέρνηση, πώς δεν θα απολυθούν οι «λουφαδόροι» και οι κοπανατζήδες. Πρόκειται για ισοπεδωτική πολιτική.

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση: "Το νέο πολυνομοσχέδιο είναι ένα έκτρωμα των τοκογλύφων που αποκεφαλίζει χιλιάδες συμπολίτες μας και οδηγεί σε οριστική εξαθλίωση τον ελληνικό λαό. Η καταψήφισή του και η πτώση της ξεπουλημένης συγκυβέρνησης αποτελούν μονόδρομο για τη χώρα. Η Χρυσή Αυγή θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της ενάντια στους διεθνείς τοκογλύφους και τους εγχώριους υπαλλήλους τους μέχρι να κερδίσουμε και πάλι την Εθνική μας ανεξαρτησία".


xryshaygh.com


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου