Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΜΟΥΓΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ: ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ


ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΞΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ
Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα του άτυχου Έλληνα από τις αρχές και δεν είναι γνωστό αν έχει ενημερωθεί η οικογένειά του για την τραγική εξέλιξη...
Εκτελέστηκε ο Έλληνας όμηρος που είχε πιαστεί πριν τρεις εβδομάδες στη Νιγηρία μαζί με άλλους έξι ξένους εργαζόμενους σε τεχνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην χώρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ανάρτησε στο διαδίκτυο η ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση "Ανσάρου" οι επτά Χριστιανοί αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν ως αντίποινα για μία επιχείρηση απελευθέρωσής τους από νιγηριανές και βρετανικές ειδικές δυνάμεις που κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία.
Στη Νιγηρία είχε σπεύσει και κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών, αναφέρει μία πηγή, αλλά δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί το γεγονός. Οι επτά όμηροι απήχθησαν στις 17 Φεβρουαρίου από ενόπλους που επιτέθηκαν σε εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco Nigeria στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας. Πέραν του Έλληνα ομήρου που δολοφονήθηκε, στα χέρια των ισλαμιστών βρίσκονταν πολίτες του Λιβάνου, της Βρετανίας, της Ιταλίας και των Φιλιππίνων.
Η επιχείρηση έγινε από μονάδα της SAS, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο που βρίσκονταν οι όμηροι, αφού συνάντησαν σφοδρή αντίσταση. Είναι η δεύτερη αποτυχημένη ειδική επιχείρηση δυτικών ειδικών δυνάμεων που αποτυγχάνει το τελευταίο δίμηνο και οδηγεί στην εκτέλεση των ομήρων. Η πρώτη ήταν στον Σομαλία τον περασμένο Ιανουάριο όταν Γάλλοι κομάντο απέτυχαν να απελευθερώσουν ένα όμηρο ομοεθνή τους. Κατά την διάρκεια εκείνης της επιχείρησης σκοτώθηκαν δύο Γάλλοι, ένας κομάντο κι ένας πιλότος ελικοπτέρου.
Ωστόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, αρνήθηκε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την είδηση και παρέπεμψε σε τηλεγράφημα που θα στείλει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου