Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Δημοσκόπηση Πανά: περιορίζει την Χρυσή Αυγή στο 14%, βγάζει και πάλι συγκυβέρνηση μνημονίου...


Πριν από λίγο προβλήθηκε στο ΕΞΤΡΑ-3 η νέα δημοσκόπηση του καθηγητή Πανά, η οποία μας εξέπληξε (για δύο λόγους) και φυσικά τα αποτελέσματά της τίθενται στην κρίση των σκεπτόμενων πολιτών.

Πρώτον, το 14% που δίνει στην Χρυσή Αυγή είναι ποσοστό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ακόμη και καθαρά συστημικές εφημερίδες, όπως η "Καθημερινή" κάνουν λόγο για αλματώδη άνοδο του Εθνικιστικού Κινήματος, που σύντομα θα ξεπερνά το 20%. 

Κάτι τέτοιο δεν καταγράφεται στην έρευνα του κου Πανά, παρ' ότι ο ίδιος ανέφερε πως τις ημέρες μετά τα επεισόδια του Συντάγματος και τη διανομή τροφίμων, η επιρροή μας αυξήθηκε.
Δεύτερον, η εν λόγω έρευνα προβλέπει νέα συγκυβέρνηση μνημονίου. Η ΝΔ, παρ' ότι καταρρέει στην κοινωνία, ξεπερνά τον Σύριζα στα όρια του στατιστικού λάθους. Κυρίως όμως τα διαλυμένα και σαρωμένα από τις εξελίξεις αποκόμματα του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), όχι μόνο διασώζονται, αλλά καταγράφουν και σημαντικά ποσοστά, με αποτέλεσμα οι έδρες τους στη νέα βουλή να οδηγούν σε νέα τρικομματική συγκυβέρνηση!
Παρά την "σύμπτυξη" των ποσοστών της Χρυσής Αυγής είναι σημαντικό πως με τα στοιχεία της εν λόγω δημοσκόπησης στο επόμενο Κοινοβούλιο το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα θα καταλάβει 40 έδρες, γεγονός που θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές πολιτικές αντιδράσεις.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που διαθέτει η Χρυσή Αυγή, το πολιτικό σκηνικό της χώρας αυτή την στιγμή είναι εντελώς διαφορετικό. Το Εθνικιστικό Κίνημα σαρώνει και έχει ήδη περάσει τη ΝΔ. Ο Σύριζα παρά την πτώση του παραμένει πρώτος, όμως δε σχηματίζει κυβέρνηση ούτε κατά διάνοια. ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Καμμένος και ΚΚΕ καταρρέουν στην κυριολεξία. Έτσι, αν γίνονταν σήμερα εκλογές, Σαμαράς και Τσίπρας θα οδηγούνταν σε νέου τύπου μνημονιακό σχήμα, υπό τον φόβο της Χρυσής Αυγής. Αυτά τα στοιχεία είναι γνωστά στα κομματικά επιτελεία και κυρίως στους διεθνείς τοκογλύφους, οι οποίοι αναζητούν εναγωνίως τρόπο να σταματήσουν την επέλαση του Εθνικιστικού Κινήματος.

Υ.Γ.: Τη μελλοντική συμπόρευση νεοδημοκρατών και συριζαίων προανήγγειλε ρητά ο γόνος της οικογένειας Βαρβιτσιώτη, νυν βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος ανέφερε ότι... προτιμά οι ψήφοι της νεολαίας να πάνε στο Σύριζα για να μην ενισχυθεί κι άλλο η Χρυσή Αυγή.



xryshaygh.com


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου