Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΕΙΚΟΝΕΣ ΘΛΙΨΗΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗΣ... ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ.


Γροθιά στο στομάχι... Πεινασμένοι πολίτες σηκώνουν στριμωγμένοι τα χέρια ψηλά για λίγα φρούτα και λαχανικά! Παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών είχαν στήσει τους πάγκους τους έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην οδό Αχαρνών, διεκδικώντας μείωση του κόστους παραγωγής αγροτικών προϊόντων.
Από τις 10 μοίραζαν δωρεάν οπωρολαχανικά σε ανέργους, πολύτεκνους και συνταξιούχους. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν πολύς και τα τρόφιμα εξαντλήθηκαν γρήγορα.
Μόλις οι πάγκοι άδειασαν, άνεργοι, συνταξιούχοι και άποροι συγκεντρώθηκαν έξω από ένα φορτηγό με τρόφιμα και σηκώνοντας τα χέρια τους ψηλά ζητούσαν απεγνωσμένα μία σακούλα με λαχανικά και φρούτα.
Μάλιστα στον συνωστισμό ένας άντρας έπεσε κάτω και χτύπησε στο κεφάλι.
Μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι ζητούν 50% μείωση της τιμής στο πετρέλαιο για τα αγροτικά μηχανήματα, μείωση των εισφορών στον ΕΛΓΑ και κατάργηση της υποχρεωτικής δήλωσης καλλιέργειας, μείωση ΦΠΑ από 23% σε 6% στα αγροτικά μηχανήματα και εφόδια, μείωση ΦΠΑ στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων προς όφελος των καταναλωτών και κατάργηση των ταμειακών μηχανών.


makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου