Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ, ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!


Όσο πλησιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία, τόσο περισσότερο νερό βάζει στο κρασί του. Έτσι είναι βέβαιο, πως όταν (και αν…) θα ’ρθει η ώρα να την κατακτήσει, μάλλον θα λέμε πως βάζει λίγο κρασί στο… νερό του.
Σε συνέντευξή του, λοιπόν, στο καθεστωτικό «Βήμα της Κυριακής», ο «οικονομικός εγκέφαλος» του συνονθυλεύματος ψάχνει για ξένους «επενδυτές», ξεκαθαρίζει πως η αποκατάσταση μισθών και συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα θα γίνει… σταδιακά (δηλαδή σε 40 χρόνια τούρκικα…) και υπό… προϋποθέσεις, ενώ δηλώνει πως το κόμμα του βαδίζει στα χνάρια του Χαρίλαου Τρικούπη, του Ελευθερίου Βενιζέλου και του (κουφού ψευτοεθνάρχη) Κων/νου Καραμανλή! Τέλος, βρίσκει συμβατή την πολιτική του Ομπάμα με τις επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ και ομολογεί ότι με την Αμερική τα πράγματα είναι «πιο εύκολα», το εστί μεθερμηνευόμενον «τα’ χουμε βρει με τα λόμπι, είμαστε αμερικανάκια». Ιδού ένα… ποτ-πουρί των… εκσυγχρονιστικών απόψεων του συνονθυλεύματος:
«Χωρίς τη λέξη “σταδιακά” δεν έχει νόημα η φράση αυτή. Το “σταδιακά” έχει σημασία. Η επιστροφή μισθών και συντάξεων σε επίπεδα συμβατά με εκείνα προ του 2009 μπορεί να γίνει μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η οικονομία ανακάμπτει και βρίσκεται στα επίπεδα του 2009. Αυτό είναι μια σταδιακή διαδικασία. Προφανώς επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι, εφόσον η οικονομία επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι συνταξιούχοι να έχουν το αναλογούν μερίδιο στην ανάπτυξη αυτή».
«Όλες οι μεγάλες τομές που έγιναν ιστορικά στην Ελλάδα, από τον Τρικούπη, τον Βενιζέλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ταυτίστηκαν με μια βαθιά τομή στη δημόσια διοίκηση, γιατί χωρίς ένα αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος η προσπάθεια να αλλάξει κάτι στην οικονομική πολιτική και να τεθούν στόχοι δεν μπορεί να προχωρήσει. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να γίνουν βαθιές τομές στη δημόσια διοίκηση».
«Στην Αμερική είναι πιο εύκολα τα πράγματα γιατί η πολιτική Ομπάμα έχει πολλά στοιχεία συμβατά με αυτά που επιδιώκουμε να κάνουμε».
Βρε σεις, λέτε ο ΣΥΡΙΖΑ να στείλει και τους κομμουνιστές… εξορία; Γιατί αυτό ξεκίνησε να γίνεται επί των ημερών του Ελ. Βενιζέλου και συνεχίστηκε επί Καραμανλή… Ή μήπως θα μείνει μόνο στο «δυστυχώς επτωχεύσαμε» του Τρικούπη;



http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου