Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων: 'Αγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων», ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο Mall

Ανακοίνωση που υπογράφει η «Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων: 'Αγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων», η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά, αναρτήθηκε πριν από λίγη ώρα στον ιστότοπο indymedia για ανάληψη ευθύνης σχετικά με την βομβιστική επίθεση στο Mall.
Στο μακροσκελές κείμενο, που θυμίζει «μανιφέστο» των αναρχικών οργανώσεων, ο συντάκτης εξηγεί αναλυτικά τους λόγους της επιλογής του στόχου, κάνει εκτενή αναφορά στον καταναλωτισμό και στην καταστολή του κράτους και αναφέρεται λεπτομερώς στον τρόπο τοποθέτησης της βόμβας και τα μέτρα προφύλαξης, αντικρούοντας την άποψη ότι επρόκειτο για τυφλή τρομοκρατία, χαρακτηρίζοντας κάτι τέτοιο συκοφαντίες, άθλια προπαγάνδα και αποπροσανατολισμό. Παράλληλα καλεί όσους ακολουθήσουν το παράδειγμά τους να μην δείξουν εγκληματική αμέλεια και να λαμβάνουν τα ίδια μέτρα για να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των αθώων πολιτών.
Στο σημείο αυτό αποκαλύπτει ότι υπήρξαν τέσσερα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, το ένα από τα οποία έγινε στο «Ποντίκι», αλλά ο υπάλληλος το θεώρησε φάρσα.
Ειδικότερα για το θέμα αυτό ο συντάκτης της ανακοίνωσης αναφέρει: «Οι σύντροφοι που συμμετείχαν στην επιχείρηση, τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο ντουλαπάκι ενός διαφημιστικού περιπτέρου εξασφαλίζοντας έτσι ότι δεν θα πειραχτεί από κάποιον κατά λάθος. Οι βλακείες περί τοποθέτησης του μηχανισμού σε κάδο ή σε περίοπτη θέση είναι κομμάτι της κρατικής προπαγάνδας.
Δώσαμε υπεραρκετό χρόνο για την εκκένωσή του εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα οποιουδήποτε τύχαινε να βρεθεί εντός του. Επίσης η μέρα και η ώρα που επιλέξαμε (πρωί Κυριακής) ήταν η κατάλληλη διότι λόγω της μικρής προσέλευσης κόσμου (κλειστά μαγαζιά - αρκετή ώρα πριν ξεκινήσουν οι προβολές) η εκκένωση θα ήταν σίγουρη όπως και έγινε. Είναι πάγια αρχή μας να μη θέσουμε σε οποιοδήποτε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές τυχαίων ανθρώπων έστω και αν αυτό σημαίνει έκπτωση των μέτρων της δικής μας ασφάλειας.
Τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν ταυτόχρονα με την τοποθέτηση, από άλλον σύντροφο με τον οποίο ήταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας οι σύντροφοι που έκαναν την τοποθέτηση. Την στιγμή που ειδοποιήθηκε η αστυνομία οι σύντροφοι που έκαναν την τοποθέτηση παρέμεναν ακόμα εκεί, ώστε να μην αφήσουμε ούτε λεπτό εκτεθειμένο τον εκρηκτικό μηχανισμό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάρθηκαν 4 προειδοποιητικά τηλεφωνήματα: στην υπηρεσία ασφαλείας του Mall και στα Μ.Μ.Ε, zougla.gr, Ελευθεροτυπία, και εφημερίδα Ποντίκι του οποίου ο υπάλληλος το αντιμετώπισε ως φάρσα, αποδεικνύοντας πως αυτή η ανεύθυνη στάση θα μπορούσε -αν εμείς δεν ήμασταν προνοητικοί- να κοστίσει ανθρώπινες ζωές».
Σε ότι αφορά στην επιλογή του εμπορικού κέντρου, τονίζεται ότι:«Για εμάς το Mall και το κάθε Mall είναι τεράστιο νεκροταφείο ανθρώπων και αληθινών αξιών.
Για αυτό και το χτυπήσαμε...Στα θεμέλια των εμπορικών κέντρων είναι θαμμένοι οι δολοφονημένοι από τον καπιταλισμό...Τα εμπορικά κέντρα είναι βιομηχανίες παραγωγής ελεγχόμενων επιθυμιών και κάτεργα για τους μισθωτούς σκλάβους».
Ειδικά για το Mall η προκήρυξη αναφέρει: «Το Mall, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, χτίστηκε ως ολυμπιακό έργο σε έκταση που παραχωρήθηκε από το κράτος ως αντάλλαγμα στην 15ήμερη στέγαση δημοσιογράφων για τους ολυμπιακούς που παρεμπιπτόντως δεν έγινε ποτέ καθώς το έργο δεν είχε ολοκληρωθεί...Αποτελεί έργο της εταιρίας Lamda Development που ανήκει στην οικονομική αυτοκρατορία Λάτση, που πλούτισε κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής». Στο κείμενο γίνεται επίσης αναφορά για αστυνομοκρατία και καταλήψεις, γίνεται έμμεση κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, καθώς και στο ρόλο της Χρυσής Αυγής.
Για την ταυτότητα τους στην προκήρυξη τονίζεται: «Είμαστε αναρχικοί, αντικρατιστές, και εχθροί της δημοκρατίας. Και αν η δράση μας καταδικάζεται από το πολιτικό σύστημα εμείς έχουμε από καιρό καταδικάσει το πολιτικό σύστημα στην καταστροφή του».
Τέλος γίνεται εκτενής αναφορά για συμπαράσταση στους φυλακισμένους αναρχικούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, στα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», στους «αμετανόητους αγωνιστές Δημήτρη Κουφοντίνα και Σάββα Ξηρό» και καλεί όλους τους αναρχικούς «να ανταλλάξουμε ιδέες και τεχνογνωσίες, να οπλιστούμε με Καλάσνικοφ και σφαίρες, να επανοικειοποιηθούμε το Δρόμο και τις γειτονιές, να ληστέψουμε το χρήμα και να καταλάβουμε τα κτίρια».



express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου