Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Στον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», Νίκο Μαζιώτη επικεντρώνονται οι υποψίες ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στην λεωφόρο Συγγρού.


Πρώτον στο οπλοστάσιο του Επαναστατικού Αγώνα το ΑΚ-47 υπήρχε και είχε χρησιμοποιηθεί και δεύτερον γιατί  αναμενόταν ότι θα προχωρούσε σε κτύπημα μετά την εξαφάνιση του ιδίου και της συντρόφους του Ε.Ρούπα οι οποίοι είχαν ... αποφυλακιστεί.
Τρίτον, συνηθίζουν τα συμβολικά κτυπήματα με όπλα ευθυτενούς τροχιάς κατά κτιριακών εγκαταστάσεων που κατ'αυτούς συμβολίζουν αυτό που θέλουν να καταστρέψουν: Η επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία με RPG-7 στις 12 Ιανουαρίου 2007 ήταν δικό τους "επίτευγμα".
Οι δύο κατηγορούμενοι παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή τους και δεν έδωσαν -ως όφειλαν- το παρών στο Α.Τ. Εξαρχείων την 1η Ιουλίου, αλλά ούτε και στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα».
Tώρα, πώς και γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι με ... περιοριστικούς όρους τρομοκράτες επειδή παρήλθε το 18μηνο αυτό καλό είναι να δούμε πως συνέβη...
Πληροφορίες της αντιτρομοκρατικής (βασικά η ανάλυση κάποιων μηνυμάτων που έστελνε σε αντιεξουσιαστικό χώρο κοινωνικής δικτύωσης μέσω τρίτου προσώπου) έδειχναν ότι έστηνε νέα ομάδα και ήταν έτοιμος για εντυπωσιακό κύπημα.
Πάμτως οι κάμερες δείχνουν δύο κουκουλοφόρους οπλισμένους (και οι δύο) με ΑΚ-47 Καλάσνικοφ οι οποίοι κατέβηκαν από ένα αυτοκίνητο και αφού διήνυσαν 50 μέτρα σταμάτησαν σήκωσαν τα όπλα και από απόσταση 70 μέτρων σημάδεψαν τη φωτεινή επιγραφή των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας και εξαπέλυσαν ελεγχόμενες ριπές, οι οποίες όμως δεν ... απεικονίζονται στις κάμερες (ασφάλεια και επιτήρηση "της πυρκαγιάς", δηλαδή).
Σε εξέλιξη βρίσκεται η βαλλιστική εξέταση που διενεργείται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται μέσα στην ημέρα.
Με βάση της εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες τόσο των γραφείων της Ν.Δ όσο και της Τροχαίας, οι δράστες επέβαιναν σε ι.χ αυτοκίνητο – πιθανότατα είναι το καμένο Toyota Corolla που βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο -, το οποίο οδηγούσε τρίτο άτομο.
Πλέον δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που κάνουν λόγο για αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και όχι για μοτοσικλέτα, ωστόσο οι άγνωστοι δράστες γνώριζαν ότι στο σημείο βρίσκονταν πολλές κάμερες και φρόντισαν να έχουν πολύ καλά καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.
Εκτός από τον Επαναστατικό Αγώνα του Νίκου Μαζιώτη επιθέσεις, ΑΚ-47 έχει χρησιμοποιήσει το 2009 η οργάνωση με το όνομα «ΟΠΛΑ – Ομάδα Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας- που επιτέθηκε στο Α.Τ Αγίας Παρασκευής, αλλά και η Σέχτα Επαναστατών που δολοφόνησε το δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια απεικονίζει σε φωτογραφικό υλικό που ανέβασε στο διαδίκτυο οπλισμό τέτοιου τύπου.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου