Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Σαμαράς - Ερντογάν στο Κατάρ για το ξεπούλημα της Ελλάδας


Δυο παρελθόντα γεγονότα ήρθαν κατά νου με ευκαιρία την επίσκεψη Σαμαρά στο Κατάρ. Το πρώτο είναι η θλιβερή σύγκριση της επισκέψεως Σαμαρά, συγκρινόμενη  με την αντίστοιχη επίσκεψη Ερντογάν πριν από λίγα χρόνια στην Ελλάδα. Λέγαν, λοιπόν, χθες τα διάφορα δελτία ειδήσεων για την επίσκεψη Σαμαρά στο Κατάρ, συνοδεία υπουργών και επιχειρηματιών, μιας συνολικής κουστωδίας που αριθμούσε γύρω στα σαράντα άτομα. Και δεν μπορεί κανείς παρά να θλίβεται όταν σκεφτεί ότι αυτή η κουστωδία πήγε επίσκεψη για να πουλήσει, σαν πλασιέδες που προσπαθούν να πουλήσουν τσατσάρες και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή. Μοιραία γίνεται η σύγκριση με την επίσκεψη Ερντογάν όταν ο τούρκος πρωθυπουργός ήρθε στην Ελλάδα συνοδεία επιχειρηματιών προκειμένου όχι να πουλήσει, αλλά να αγοράσει. Τα αποτελέσματα αυτής της επισκέψεως μόλις τώρα αρχίζουν και γίνονται αισθητά, που οι τούρκοι αποκτούν τον έλεγχο όλο και περισσότερων λιμανιών της χώρας.
Η δεύτερη θλιβερή σκέψη που έρχεται κατά νου έχει σχέση με την χθεσινή ανακοίνωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης ότι Σαμαράς και Ερντογάν θα μιλήσουν τηλεφωνικά, ώστε να αποσυρθεί ο ψηφισθείς από την Ελληνική Βουλή νόμος για τον διορισμό από το κράτος των ιεροδιδάσκαλων. Τελικώς από ότι αποδείχθηκε οι δύο πλευρές ήταν περισσότερο πρόθυμες για «σύγκλιση» από ότι αρχικά φαινόταν, αφού συναντήθηκαν ατύπως και ανεπισήμως στο Κατάρ, μιας και «συμπτωματικά» είχαν κλείσει δωμάτια μέχρι και στο ίδιο ξενοδοχείο. Από την εν λόγω συνάντηση, που διήρκεσε 40 λεπτά δεν έχουν βγει πρακτικά ή επιβεβαιωμένες πληροφορίες, όμως αυτό που αναφέρουν τα καθεστωτικά μέσα είναι ότι συζητήθηκε το ζήτημα των ιεροδιδασκάλων, το ζήτημα της ΑΟΖ και το ζήτημα των «τούρκων της δυτικής θράκης», δηλαδή των τουρκοφρόνων πρακτόρων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μέσα στα θέματα που τέθηκαν ήταν  και το τζαμί στην Αθήνα, το οποίο σύμφωνα με τις δηλώσεις Σαμαρά, έχει ήδη περάσει από την βουλή.
Πόσες είναι αλήθεια οι πιθανότητες να «συνέπεσαν» στο Κατάρ τυχαία οι δύο πρωθυπουργοί; Προφανώς μηδενικές, ιδιαιτέρως όταν σε λίγους μήνες αναμένεται η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Η αλήθεια είναι ότι ο Σαμαράς επεδίωξε την συνάντηση με τον Ερντογάν, ώστε να διαπιστώσει τις προθέσεις της τουρκίας για το μέλλον. Το γεγονός της αντίστοιχης συνάντησης, προ ημερών, του πρώην πρωθυπουργού Τζέφρυ Παπανδρέου με τον Ερντογάν, δείχνει ότι ο Ερντογάν και το παλαιό πολιτικό σύστημα, στο οποίο ανήκει και ο Σαμαράς, βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνδιαλλαγή. Μια συνδιαλλαγή που διέπεται με τους γνωστούς ενδοτικούς όρους που όλοι ξέρουμε. Με τα «ζεϊμπέκικα» και τις «κουμπαριές» που ξεπουλάνε την Ελλάδα στους τούρκους και τους διεθνείς τοκογλύφους.


xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου