Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΓΛΑΣ - ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ

Σε μια μαγευτική τοποθεσία, μέσα σε ένα υπέροχο δάσος από οξιές, στη συμβολή των οροσειρών Βαρνούντα και Βίτσι και σε υψόμετρο 1600 – 1900 μ. βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας. Απέχει 19 χλμ. από την πόλη της Φλώρινας,166 χλμ., από την Θεσσαλονίκη και 580 χλμ. από την Αθήνα. 
Το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας προσελκύει ολοένα και περισσότερους οπαδούς των χειμερινών σπορ, καθώς είναι ένα άρτια οργανωμένο κέντρο που προσφέρει όλες τις ανέσεις στους επισκέπτες του. Οι υπηρεσίες του ικανοποιούν τις απαιτήσεις των έμπειρων σκιέρ, ενώ οι διευκολύνσεις που παρέχει αποτελούν πόλο έλξης για τους αρχάριους. 

Στο κέντρο λειτουργούν συνολικά 10 πίστες , όλων των βαθμών δυσκολίας. Δύο από αυτές καταλήγουν στον γραφικό οικισμό Πισοδερίου. Ένα θέαμα που αξίζει να απολαύσετε είναι η μαγευτική θέα της Πρέσπας από τις κορυφές των πιστών. 
Στο χιονοδρομικό κέντρο υπάρχουν 5 αναβατήρες, 3 συρόμενοι και 2 εναέριοι ώστε να εξυπηρετούν όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών. 


Το Σαλέ Τόττης που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου και διαθέτει εκπληκτική θέα στο βουνό και τις πίστες, διαθέτει εστιατόριο, μπαρ, κατάστημα ενοικίασης και αγοράς εξοπλισμού ski και snowboard καθώς και σχολή εκμάθησης ski. Επίσης, το σαλέ Τόττης διαθέτει και ιδιόκτητο χιονοστρωτήρα, και ειδικό μηχάνημα τεχνητού χιονιού. 
Στο χωριό Πισοδέρι λειτουργεί ο παραδοσιακός ξενώνας Μοδέστειος, όποιος στεγάζεται στο αναπαλαιωμένο κτίριο της Μοδέστειας Σχολής η οποία ιδρύθηκε το 1904 από τον Αρχιμανδρίτη Ιεροσολύμων μόδεστο και υπήρξε σημαντικό μορφωτικό ίδρυμα της περιοχής. Σήμερα, ο ξενώνας μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 55 επισκέπτες στα 15 συνολικά διαμορφωμένα δωμάτια που διαθέτει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου