Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 3 – 5 ΠΗΓΑΔΙΑ

Το χιονοδρομικό κέντρο "3-5 Πηγάδια" βρίσκεται στην δυτική πλευρά του όρους Βέρμιου, σε υψόμετρο 1.430μ. με 2.005 μ. και σε απόσταση μόλις 17 χλμ από την πόλη της Νάουσας. Πρόκειται για ένα άρτια οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο στο οποίο συναντάμε την μεγαλύτερη και δυσκολότερη πίστα που λειτουργεί στην Ελλάδα. Επίσης, εδώ διοργανώνονται οι αγώνες Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κατάβασης. 

Το χιονοδρομικό κέντρο 3 –5 Πηγάδια βρίσκεται σε μια τοποθεσία απείρου φυσικού κάλλους. Τα πυκνά δάση που περιβάλουν τις εγκαταστάσεις του κέντρου δημιουργούν εικόνες μοναδικής αισθητικής, ενώ το χιονισμένο τοπίο υπόσχεται στους λάτρεις του σκι αξέχαστες ώρες διασκέδασης. 
Στα 3 – 5 Πηγάδια λειτουργούν συνολικά 5 πίστες σκι. Από αυτές 1 πίστα είναι για αρχάριους, 2 μέτριας δυσκολίας και 2 δύσκολες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην πίστα ΄΄Αριστοτέλης΄΄ μήκους 2.000 μ. η οποία είναι εγκεκριμένη από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS) για την τέλεση Αγώνων Πανευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας εδώ και μια δεκαετία τελεί ανελλιπώς τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Αγώνων Κατάβασης σε όλες τις κατηγορίες. 

Επίσης, λειτουργούν 3 πίστες δρόμων αντοχής (τριών, πέντε και δέκα χιλιομέτρων), εγκεκριμένες και οι τρεις από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας για την τέλεση Αγώνων Πανευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Το 1989 έλαβε χώρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μη Αλπικών Χωρών με συμμετοχή 14 κρατών και τον Ιανουάριο του 1993 τελέστηκαν οι Βαλκανικοί Αγώνες δρόμων αντοχής. 
Οι επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου εξυπηρετούνται από τους 6 συρόμενους αναβατήρες και τον ένα εναέριο διθέσιο που λειτουργούν στο κέντρο. 
Το σύστημα τεχνητής χιόνωσης, το μοναδικό στην Ελλάδα, εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα του χιονιού σ' όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. 

Στα "3-5 Πηγάδια" λειτουργεί ξενοδοχείο και ξενώνας καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου. Το Ξενοδοχείο διαθέτει συνολικά 15 ευρύχωρα δωμάτια (δίκλινα, τρίκλινα και τετράκλινα). Eπίσης διαθέτει εστιατόριο, Snack Bar, πλήρες εξοπλισμένο γυμναστήριο και δύο Σάουνες. Ο Ξενώνας διαθέτει συνολικά 12 δωμάτια τετράκλινα και εξάκλινα εκ των οποίων τα τέσσερα διαθέτουν δικό τους μπάνιο και τα υπόλοιπα εξυπηρετούνται από κοινόχρηστα. Επίσης, στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου λειτουργεί ηλεκτροδοτούμενος χώρος για 85 τροχόσπιτα. 
Στην κορυφή του βουνού στα 2.005 μέτρα, η οποία έχει ονομαστεί το μπαλκόνι της Μακεδονίας, καθώς η θέα είναι συγκλονιστική λειτουργεί Sale- Καφετέρια. 

Το χιονοδρομικό κέντρο 3 – 5 Πηγάδια, έχει καθιερωθεί και ως κέντρο προετοιμασίας πολλών αθλητικών συλλόγων, ομοσπονδιών και εθνικών ομάδων. 
Οι εγκαταστάσεις του, εκτός από σκι, προσφέρονται για ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες. Όπως, ορειβασία, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, αλεξίπτωτο πλαγιάς και αιωροπτερισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου