Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Μειώνονται οι απολαβές των βουλευτών μετά τις αποκαλύψεις της Χρυσής Αυγής



Νέες περικοπές στις δαπάνες της βουλής ανακοίνωσε την Πέμπτη το πρωί ο πρόεδρος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην Διάσκεψη των Προέδρων, ο Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι περικόπτονται περαιτέρω, σε ποσοστό 20% έως 25%, όλα τα καταβαλλόμενα ποσά για την κάλυψη δαπανών των βουλευτών, δηλαδή των δαπανών κίνησης, εξοπλισμού γραφείου, ταχυδρομικές και τηλεφωνικές ατέλειες. Επίσης, ανακοίνωσε, ότι μειώνεται κατά 50% η αποζημίωση των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των Επιτροπών, άρα η αποζημίωσή τους πέφτει στα 75 ευρώ από 150 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα. Επίσης μειώνονται κατά 35%, από 40%, οι αποδοχές των συνεργατών των βουλευτών, καθώς και οι υπερωρίες στις δαπάνες κίνησης των υπαλλήλων της Βουλής.
Και βέβαια, τα μέτρα αυτά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και δε φτάνουν, διότι η κοινωνία έξω υφίσταται πολύ μεγαλύτερες περικοπές, σε ήδη μειωμένα κατά πολύ εισοδήματα (όπου υπάρχουν εισοδήματα, γιατί οι άνεργοι δεν έχουν τίποτα).
Οι διορθωτικές αυτές κινήσεις έρχονται λίγες ημέρες μετά από την από του βήματος της βουλής παρουσίαση ενός αντιγράφου της μισθοδοσίας των βουλευτών, από τον  συναγωνιστή Κασιδιάρη, από το οποίο αντίγραφο αποκαλυπτόταν ότι οι βουλευτές αμείβονται εν καιρώ κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας με περίπου 8.000 ευρώ το μήνα! Τυχαίο; Δε νομίζω!
Αντίοχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου