Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Αράχωβα-Χιονοδρομικό Παρνασσού

Αράχωβα-Χιονοδρομικό Παρνασσού

Για τους λάτρεις του σκι, σνοουμπορντ και οχι μονο υπάρχει ένας μαγευτικός προορισμός μόλις 160 χλμ απο την Αθήνα. Η γνωστή σε όλους μας Αράχωβα έχει αποκαλεσθεί απο πολλούς και οχι άδικα, η Μύκονος του χειμώνα! Σουλατσάρεις στα ομιχλώδη σοκάκια της (960 μέτρα υψόμετρο είναι αυτά) και πέφτεις πάνω σ ένα κάρο διασήμους και μη που είτε ήρθαν να κάνουν τη μοστρα τους, είτε να ξεσκάσουν είτε να φανε χωριάτικο φαγητό δίπλα στο τζάκι ή απλά να κάνουν το καθιερωμένο σαββατοκυριακάτικο σκι τους! Προσωπικά την αγαπάω την Αράχωβα για την απόσταση της! Ως άτομο που δεν φημίζεται για τα ελεύθερα σαββατοκυριακα του η Αράχωβα για μένα είναι ένας χειμερινός παράδεισος δυο ώρες μακρυα μου που αν μου ρθει να κατέβω μια βουνοπλαγιά snowboardάρωντας μπορώ να το κάνω ακόμα και σε μονοήμερο. Εσύ όμως που χεις ελεύθερο χρόνο το σαββατοκυριακο αξίζει να της το χαλαλίσεις όλο για να την ξεζουμίσεις και να ξεκουραστείς!


Σαν βρεθείς λοιπόν στην Αράχωβα και φας οπωσδήποτε σε πατροπαράδοτο ταβερνάκι με τζάκι δίπλα (απ'τα πολλά, το ''Αρχοντικό'' μου έμεινε στο μυαλό για το τέλειο κρασάκι του, το πολύ ζεστό κλίμα του και το υπέροχο σαγανάκι του) και αφου βρεθείς στο χιονοδρομικό μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου τυρί φορμαέλλα Αράχωβας για το οποίο φημίζεται το χωριό, άλλα γαλακτοκομικά προιόντα μα και ελιές, ελαιόλαδο και κρασάκι!!
Όλα αυτα μπορείς να τα ψωνίσεις απ'τον κεντρικό της δρόμο που είναι φουλ στα μικρά μαγαζάκια. Εκεί μπορείς να ψωνίσεις απο πατροπαράδοτα προιόντα μέχρι ενθύμια. Διάλεξε την πλατεία Λάκκα να πιείς το καφεδάκι σου και μην φύγεις αν δεν ανέβεις να θαυμάσεις το μεγαλείο του ναού του Αγίου Γεωργίου που προς τιμήν του γίνεται και τοπαραδοσιακό ''Πανηγυράκι''.

 Τέλος οφείλω να σε ενημερώσω για το χιονοδρομικο του Παρνασσού στο οποίο σου συνιστώ να περάσεις την Κυριακή σου και στο οποίο θα βρείς 19 πίστες, 12 διαδρομές εκτός δρόμου, 3 μινι πίστες αρχαρίων, 2 fun parks στα Κελλάρια και Φτερόλακα, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 36 χιλιόμετρα κατάβασης και 10 μονοπάτια.
ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΣ: Σε απόσταση 155 χλμ. από την Αθήνα, μπορείς πας  στην Αράχωβα, ακολουθώντας το δρόμο προς Λιβαδειά-Θήβα και στρίβοντας στο 90ό χλμ. προς Λιβαδειά και Αράχωβα. Επίσης με τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΚΤΕΛ 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου