Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Η «εφημερίδα των Συντακτών» εξυμνεί τους κομμουνιστές δολοφόνους στον Μελιγαλά!


Μια ολόκληρη σελίδα αφιέρωσε στην χθεσινή «Εφημερίδα των Συντακτών» ο συντάκτης του «Ιού» Τάσος Κωστόπουλος προκειμένου να δείξει την εμμονή και την λατρεία που έχει προς τους κομμουνιστές δολοφόνους της Πηγάδας του Μελιγαλά. Παρουσιάζοντας μια σειρά φωτογραφιών, οι οποίες σχετίζονται με την σφαγή του Μελιγαλά, ο Κωστόπουλος παίρνει σαφέστατη θέση υπέρ των δολοφόνων.

Πολύ χειρότερα, μέσα από την παράθεση εμετικών συνθημάτων όπως «Τότε στο Μελιγαλά έγινε μισή δουλειά», ο τύπος αυτός προπαγανδίζει ανοιχτά υπέρ μιας σύγχρονης επανάληψης του Μελιγαλά. Με απύθμενο θράσος αυτός ο εθνομηδενιστής γράφει ότι «…σε ποσοστό 97% τα εθνικόφρονα θύματα της πενθήμερης μάχης και σφαγής ήταν άνδρες μάχιμης ηλικίας, με ελάχιστες γυναίκες ή ηλικιωμένους και απολύτως κανένα παιδί». Αν είχε το σθένος, ας πήγαινε να ξεστομίσει αυτές τις αθλιότητες στους συγγενείς των δολοφονηθέντων.

Εκεί θα έβλεπε τι εστί βερίκοκο (ή μάλλον σύκο, που είναι και αυτό καλοκαιρινό φρούτο…). Βεβαίως, αυτό το θλιβερό μαρξιστικό απομεινάρι του παρελθόντος δεν χάνει την ευκαιρία να γράφει στο άθλιο κείμενό του ότι ο Μελιγαλάς «…επανασημασιοδοτείται συμβολικά ως πρότυπο αντιφασιστικής νίκης», καθώς και ότι «…ο Μελιγαλάς αρχίζει έτσι μέσα στην δεκαετία του 2000 να διεκδικείται ρητά σαν συμβολικό θετικό υπόδειγμα μιας αποφασιστικής στάσης απέναντι στον ντόπιο φασισμό». Πολύ σκληρός «το παίζει» ο Κωστόπουλος, να προσέχει μόνο μη σκίσει κανένα... καλσόν.

Ας γνωρίζει το θρασύδειλο αυτό ανθρωπάκι ότι γνωρίζουμε και Εμείς πρόσωπα και καταστάσεις. Γι’ αυτό, ας μην μας περνά για ανενημέρωτους…  Όσο για τους «ευσεβείς πόθους» του να επαναληφθεί η αποτρόπαια σφαγή του Μελιγαλά, τον πληροφορούμε ότι το 2013 δεν είναι 1944. Πολύ περισσότερο δε, αυτή τη φορά δεν θα βρουν μπροστά τους ανήμπορους ηλικιωμένους και ανυπεράσπιστα γυναικόπαιδα, αλλά αποφασισμένους Εθνικιστές που θα τους συντρίψουν. Σκεφτείτε, όμως, την υποκρισία και την επιλεκτική ευαισθησία που διακατέχει την εγχώρια δημοσιογραφία. Κάποιο «νούμερο» προπαγανδίζει υπέρ της σφαγής Ελλήνων και δεν ασχολείται κανείς. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν κάποιος επιχειρούσε να δικαιολογήσει την Γυάρο και την Μακρόνησο τι σάλος θα ξεσηκωνόταν...



xryshaygh.com


 
Read more »

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Τα αναρχικά κοπρόσκυλα των “Πυρήνων της Φωτιάς” εξυμνούν τον αλβανό εγκληματία Κόλα

Πριν λίγες μέρες οι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας κατάφεραν ύστερα από πολύμηνη αναζήτηση να εντοπίσουν τον αλβανό στυγνό εγκληματία, Μαριάν Κόλα. Στο διάβα του ο αλβανός εγκληματίας και οι συνεργοί του είχαν αφαιρέσει ήδη δύο ανθρώπινες ζωές και είχαν διαπράξει αρκετές ληστείες. Ανατριχιάσαμε πραγματικά όταν η φράξια της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που πολλάκις έχει συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε συγκεντρώσεις Πακιστανών, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έβγαλε ανακοίνωση υπέρ του αλβανού δολοφόνου. Όμως έμελλε να μην είναι η μόνη αριστερή ανακοίνωση που εκθειάζει τον αλβανό δολοφόνο.

Σήμερα στον γνωστό ιστότοπο της παρακρατικής αριστεράς δημοσιεύτηκε μία επιστολή από μέλη της τρομοκρατικής ομάδας «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» με ανάλογο περιεχόμενο. Σε αυτό το σημείο, πριν παραθέσουμε την κατάπτυστη ανακοίνωση, οφείλουμε να παραθέσουμε έναν πολιτικό συνειρμό, που μοιραία έρχεται κατά νου.

Για συμμετοχή στην εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση κατηγορείται ο Κώστας Σακκάς που προσφάτως αποφυλάκισε η ΝΔ, προκειμένου να ρίξει «γέφυρες φιλίας» προς την αριστερά. Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είχε διοργανωθεί έρανος για το εν λόγω άτομο, ενώ το ίδιο κόμμα – πλέον – ουδέποτε έχει ενδιαφερθεί για τους Έλληνες που έχουν περιέλθει σε ανάγκη. Η διπλή αυτή σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ από την μία με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και από την άλλη με κατηγορούμενους για τρομοκρατία, προκαλεί ερωτηματικά που προφανώς είναι ρητορικά.

Σας παραθέτουμε την επιστολή των τρομοκρατών που δείχνει την ψυχοπαθογένεια τους και τον αυθόρμητο ανθελληνισμό τους:

ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΛΩΝ ΣΠΦ ΓΙΑ ΜΑΡΙΑΝ ΚΟΛΑ
MIRUPAFSHIM*

Και τελικά πως κερδίζεται πραγματικά η ελευθερία; το μόνο σίγουρο είναι ότι βρίσκεται έξω από τα κλουβιά της Δημοκρατίας, έξω από τις αποθήκες ανθρώπινων ψυχών, έξω από τη χώρα του «σωφρονισμού», της υποταγής,  της απάθειας και των ψυχοφαρμάκων.
Κάθε μέρα μια επαναλαμβανόμενη πραγματικότητα. Κάθε πρωί, μεσημέρι, βράδυ ακούγεται ο ήχος των κλειδιών. Καταμέτρηση. Πρέπει να είναι σίγουροι ότι εξακολουθείς να βρίσκεσαι εκεί, κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους. Και μονάχα μια βόλτα στο προαύλιο, κοιτάζοντας το γαλάζιο του ουρανού, σε κάνει να αναπολείς το έξω… και αύριο πάλι από την αρχή… Σε μια καθημερινότητα που ο χρόνος μοιάζει να έχει παγώσει…

Σε αυτό το περιβάλλον αν είσαι τυχερός, θα γνωρίσεις και ανθρώπους που το τσιμέντο δεν τους έχει φυλακίσει το μυαλό. Σκέφτονται διαρκώς πως θα ρίξουν τους τοίχους, πως θα δραπετεύσουν… Κάπου εκεί στα κολαστήρια των Τρικάλων γνωρίσαμε τον Μαριάν.
Δεν επιθυμούμε να πλέξουμε το εγκώμιο κανενός. Γνωρίζουμε ούτως ή άλλως ότι ο Μαριάν ούτε αναρχικός ήταν, ούτε σύντροφός μας. Γνωρίζουμε όμως επίσης πως είχε ελεύθερη ψυχή, και πως τα μάτια του κοιτούσαν τον ορίζοντα, αναζητώντας διαρκώς την ευκαιρία να αποδράσουν από το νεκρό χωροχρόνο της φυλακής.

Για αυτό θέλαμε να μιλήσουμε. Για τα λιγοστά λόγια που είχαμε ανταλλάξει μαζί του. Για το πώς ήθελε και απαιτούσε την ελευθερία του άνευ όρων. Για τον τρόπο που παθιασμένα έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Για την ελευθερία που μάτωσε και έδωσε τελικά τη ζωή του. Για έναν δρόμο που ελάχιστοι επιλέγουν να ακολουθήσουν ως το τέλος. Για όλα όσα εκτιμήσαμε σε εκείνον όταν τον γνωρίσαμε.
Ένα αντίο σε σένα φίλε. Ένα αντίο σε όλους αυτούς που «φύγανε» στην προσπάθεια τους να αποδράσουν από τα κλουβιά της Δημοκρατίας.
Μερικά φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ που βρέθηκαν μαζί με τον Μάριαν στις φυλακές Τρικάλων

ΥΓ. Όσο για τις ενέδρες θανάτου και τους θρασύδειλους σύγχρονους κυνηγούς κεφαλών, τα λόγια περιττεύουν. Χαρά μας είναι να πενθείτε πάνω από τα φέρετρα συναδέλφων σας.

*Mirupafshim σημαίνει καλή αντάμωση στα αλβανικά.


xryshaygh.com


 
Read more »

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Σαν σήμερα 24-7-1923

Υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάνης, που καθορίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα: Στη στεριά, ο μέσος ρους του ποταμού Έβρου. Στη θάλασσα, αποδίδεται στην Ελλάδα κάθε νησί, νησίδα και βραχονησίδα, που βρίσκεται πέρα από τα τρία μίλια από τις μικρασιατικές ακτές, εκτός από την Ίμβρο και την Τένεδο.

 
Read more »

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Σαν σήμερα 19-7-1821

Ισχυρή τουρκική δύναμη, υπό τον Ομέρ Βρυώνη, φτάνει στην Αθήνα και υποχρεώνει τους έλληνες επαναστάτες υπό τον Λιβέρη Λιβιερόπουλο να λύσουν την πολιορκία της Ακροπόλεως και να καταφύγουν στην Αίγινα και στη Σαλαμίνα.

 
Read more »

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

“Σόιμπλε RAUS!”: Η πρώτη εικόνα που αντίκρισε ο αρχιτοκογλύφος στην Αθήνα !!


ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ

OI ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΑΛΑΙΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΣΚΥΨΙΜΟ.

Read more »

Σαν σήμερα 18-7-1826

400 Αιγύπτιοι συγκρούονται στο χωριό Μεχμέταγα Αρκαδίας με ελληνική δύναμη υπό τους Χατζημιχαήλ Νταλιάνη, Νικηταρά, Γιατράκο και τον Πορτογάλο φιλέλληνα Αντόνιο Αλμέιντα. Έπειτα από σκληρό αγώνα, οι Αιγύπτιοι τρέπονται σε φυγή, εγκαταλείποντας 200 νεκρούς.
 
Read more »

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Η ΜΙΤ ανασυντάσσεται με στόχο την ελληνική Θράκη

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ψηφιστεί από την τουρκική εθνοσυνέλευση αλλαγή του νόμου 2937 που διέπει τις αρμοδιότητες της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ (Milli Istihbarat Teskilati)

Με την τροποποίηση του νόμου που προωθεί ο αρχηγός της ΜΙΤ Hakan Fidan (διορισθείς από τον Ερντογάν το 2010), η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών αποκτά ευρύτατες αρμοδιότητες, τέτοιες που δεν συναντώνται σε κανένα άλλο κράτος του δυτικού κόσμου. Λέγεται ότι ως πρότυπο για τον καινούργιο νόμο ο επικεφαλής της ΜΙΤ είχε το μοντέλο που ακολουθούν οι Επαναστατικοί Φρουροί του Ιράν. Ο νόμος που θα ψηφιστεί (και ως προς τούτο μην έχουμε καμία αμφιβολία) δίνει απεριόριστες αρμοδιότητες και ελευθερίες δράσεως στην ΜΙΤ, τέτοιες που μόνο σε πολύ αυταρχικά καθεστώτα συναντάμε. Ισχύει βέβαια για τις υπηρεσίες πληροφοριών κάθε χώρας ότι αποτελούν αντανάκλαση του καθεστώτος που υπηρετούν, κάτι που ισχύει και για την δική μας ΕΥΠ (τα συμπεράσματα για την λειτουργία της ΕΥΠ ανήκουν στον αναγνώστη).

Αυτό που ενδιαφέρει την Ελλάδα από το προς ψήφιση νομοσχέδιο είναι ότι η ΜΙΤ θα έχει την «δυνατότητα» να επιχειρεί προληπτικά στο εξωτερικό (δηλαδή και στην Ελλάδα) εναντίον δυνητικών εχθρών που μπορούν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση των τουρκικών εθνικών στόχων! Αυτές τις επιχειρήσεις η ΜΙΤ θα μπορεί να τις εκτελεί κατά το δοκούν χωρίς να διέπεται η δράση της από συγκεκριμένες νομικές διατάξεις. Για να το διατυπώσουμε εις την απλή Ελληνική η ΜΙΤ θα μπορεί να δολοφονεί στην Ελλάδα ( Έλληνες ή μη), να καίει τα δάση μας και όλα αυτά να γίνονται νόμιμα γι΄ αυτούς, ενώ έως τώρα γινόταν μεν, αλλά παρανόμως σύμφωνα με την ισχύουσα τουρκική νομοθεσία.

Επίσης, η ΜΙΤ θα μπορεί να διεξάγει ψυχολογικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, να συκοφαντεί πολίτες τους οποίους θεωρεί «απειλή» και να χρησιμοποιεί ιστοσελίδες και «συλλόγους» για να υλοποιεί αυτές τις επιχειρήσεις. Είναι απολύτως προβλέψιμο τι θα επακολουθήσει με τους δεκάδες συλλόγους των μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης που ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια και δυστυχώς νομιμοποιούνται κιόλας από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Αντεθνικοί σύλλογοι και σωματεία, στα γραφεία των οποίων εμφανίζονται και μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα λειτουργούν ως κέντρα παραπληροφόρησης και κέντρα ψυχολογικού πολέμου υπό την αιγίδα της ΜΙΤ.

Η Ελληνική Θράκη κινδυνεύει από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, που είναι το κέντρο της ΜΙΤ στην Βόρεια Ελλάδα με προεκτάσεις και πλοκάμια σε Βουλγαρία, Σκόπια και Αλβανία. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση υποταγμένη στους διεθνείς τοκογλύφους και την Νέα Παγκόσμια Τάξη δεν θέλει να αντιμετωπίσει την προφανή απειλή.


xryshaygh.com


 
Read more »

Σαν σήμερα 17-7-1912

Οι κάτοικοι της Ικαρίας επαναστατούν κατά των τουρκικών αρχών. Ανακηρύσσεται η Ελευθέρα Πολιτεία Ικαρίας και σχηματίζεται προσωρινή διοίκηση έως τις 4 Νοεμβρίου του ιδίου έτους, οπότε άγημα του Ελληνικού Στόλου θα αποβιβαστεί στη νήσο και θα την απελευθερώσει οριστικά.

 
Read more »

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Σαν σήμερα 16-7-1054

Ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Μιχαήλ Κηρουλάριος επισημοποιεί το Σχίσμα των Εκκλησιών και αφορίζεται από τους απεσταλμένους του Πάπα.

 
Read more »

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Σαν σήμερα 15-7-280 π.Χ

Ο Βασιλιάς της Ηπείρου, Πύρρος, με 27.000 πεζούς, 3.000 ιππείς και 20 ελέφαντες, νικά τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια της Κάτω Ιταλίας, οι οποίοι παρέταξαν 36.000 πεζούς και 4.000 ιππείς. Οι Ρωμαίοι αφήνουν στο πεδίο της μάχης 7.000 νεκρούς και πολυάριθμους αιχμαλώτους, ενώ ο Πύρρος κυριεύει το στρατόπεδό τους.

 
Read more »

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Σαν σήμερα 14-7-1905

Η Κρητική Βουλή ζητά από τις Μεγάλες Δυνάμεις να κυρώσουν την ένωσή της με την Ελλάδα.
 
Read more »

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Σαν σήμερα 13-7-1261

Ο Αυτοκράτορας Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγος ανακτά την Κωνσταντινούπολη από τους Ενετούς τους οποίους και εκδιώκει από τα παράλια του Βοσπόρου.
Read more »

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Τα ΜΑΤ έσωσαν τον Βενιζέλο από την οργή του κόσμου στην Κρήτη

Ο  όρος «ξεφτίλα» είναι πολύ λίγος για να περιγράψει την τραγικότητα την οποία έζησε ο Βενιζέλος χθες στην Κρήτη. Ο «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ  έδειξε, για μια ακόμη φορά, ότι τόσο αυτός όσο και το (από)κομμα, στο οποίο προσωρινά προεδρεύει, είναι ξοφλημένος. Εικόνες ντροπής ξετυλίχθηκαν στο Ηράκλειο, για ένα κόμμα που πριν 4 χρόνια έπαιρνε 44% των έγκυρων ψηφοδελτίων και σήμερα βρίσκεται κάτω από το 3%. Κρυφτό με τους διαδηλωτές που περίμεναν να τον  αποδοκιμάσουν, κλειστές συναντήσεις υπό τον φόβο διαμαρτυριών  και...  γιαουρτιών και «βαρυσήμαντη» κεντρική πολιτική ομιλία σε ιατρείο(!) στο Αρκαλοχώρι συνθέτουν την επίσκεψη του νυν αρχικαρεκλάρχη του ΠΑΣΟΚ στο πάλαι ποτέ πράσινο κάστρο.

Οι τέσσερις (!) διμοιρίες των ΜΑΤ που επιστρατεύθηκαν γύρω από τα γραφεία του κόμματος, ώστε να αποτραπεί η επαφή με τους διαδηλωτές ήταν ένα μοναδικό φαινόμενο στα χρονικά του νησιού. Βεβαίως, η εικόνα κατάρρευσης και πανωλεθρίας του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη ήταν γνωστή πολύ πριν από την έλευση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Αυτό, άλλωστε, φαίνεται ξεκάθαρα από την εκλογική απώλεια 44 (!) μονάδων  (από  το 62,7% στο 18,6%) μεταξύ των εκλογών του 2009 και των 2012, όπου η εκλογή  ενός και μόνου βουλευτή για όλο το κάποτε «πράσινο νησί»  δημιούργησαν εικόνα διάλυσης στο τοπικό ΠΑΣΟΚ. Από τις λαοθάλασσες και τα στριμωξίδια του παρελθόντος στις αποδοκιμασίες και στα γιουχαϊσματα του παρόντος.

Ακόμη και η κεντρική ομιλία αντί για το Ηράκλειο έγινε στο Αρκαλοχώρι, ένα κεφαλοχώρι σε απόσταση 36 χιλιομέτρων από την πόλη, προκειμένου να δυσκολευθεί η παρουσία διαδηλωτών. Ακόμα και στο χωριό, όμως, η υποτιθέμενη συγκέντρωση του Βενιζέλου, έγινε στο κτίριο που στεγάζεται το κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο του Δήμου. Αλλά και εκεί χρειάσθηκε η επέμβαση των ΜΑΤ για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, με μετρημένους στα δάχτυλα πασόκους να παρακολουθούν τον Βενιζέλο. Και όμως αυτός ο ξοφλημένος, αποτυχημένος, ανίκανος, ανάλγητος και μεγαλομανής πολιτικάντης, ο «ηγήτορας» ενός πολιτικού πτώματος, το οποίο κρατείται στην ζωή με μηχανική στήριξη (μέχρι τις επόμενες εκλογές δηλαδή), ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τον ληστρικό θεσμό  των χαρατσιών, έχει το θράσος και τον πολιτικό παχυδερμισμό να βγαίνει και να παριστάνει τον τιμητή των πάντων.

Μην έχοντας καμιά ηθική νομιμοποίηση και χάρις στην αθλιότητα του Σαμαρά, ο οποίος ως συνένοχος τον χαρακτήρισε «εταίρο πλήρους ευθύνης», ο κύριος αυτός συμμετέχει και πάλι στο φαγοπότι της εξουσίας, έστω και για λίγο ακόμη. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει το ανθρωπάκι αυτό ως τον ορισμό της πολιτικής ανικανότητας, ως ένα νομικό με ευφράδεια λόγου μεν αλλά με πολιτικές ικανότητες του χειρίστου είδους, αφού κατάφερε να συντριβεί ακόμη και από τον Τζέφρυ στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Πολύ περισσότερο, όμως, θα τον καταγράψει ως ένα συνειδητό συνεργάτη των διεθνών τοκογλύφων και υπάκουο διαχειριστή του εθνοκτόνου και λαομίσητου μνημονίου.


xryshaygh.com


 
Read more »

Σαν σήμερα 12-7-1827

Ο τσάρος Νικόλαος Α' αποδέχεται την παραίτηση του Ιωάννη Καποδίστρια από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, προκειμένου να αναλάβει κυβερνήτης της Ελλάδας.

 
Read more »

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Σαν σήμερα 11-7-1867

Οι Κρήτες Οπλαρχηγοί Κωσταράς και Κριάρης Μαντακάκης με τους Μανιάτες υπό τον Λ. Πετροπουλάκη, σε σφοδρή μάχη στην Αράδαινα των Σφακίων, αποκρούουν επίθεση 10.000 Τούρκων στρατιωτών του Ρεσίτ Πασά.
Read more »

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Το νέο πολυνομοσχέδιο “κόβει κεφάλια” κατ΄ εντολήν των διεθνών τοκογλύφων

Με το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνει η συγκυβέρνηση, κατ΄εντολή της τρόικα, χιλιάδες εργαζόμενοι θα στέλνονται αυτομάτως στην ανεργία, αφού θα καταργούνται θέσεις, ειδικότητες ακόμη και ολόκληροι κλάδοι. Πλέον ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον υπουργό του οικείου υπουργείου θα μπορούν τη μία μέρα να απολύουν και την άλλη να προσλαμβάνουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Τσουβαλιάζουν τους πάντες και κρίνουν με μνημονιακά μέτρα και σταθμά ολόκληρους κλάδους εργαζομένων. Η αξιολόγηση των υπαλλήλων και τα δήθεν κριτήρια είναι μία «μπαρούφα», αφού επί της ουσίας έχουν καταργήσει και τον ΑΣΕΠ. Θέλουν να κάνουν 25.000 απολύσεις και δεν τους νοιάζει απολύτως τίποτε. Έχουν βάλει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους στη γκιλοτίνα και ανάλογα με τις εντολές και τις απαιτήσεις της τρόικας θα «κόβουν» κεφάλια. Το ίδιο θα πράξουν όχι μόνο με τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και με όλους τους Έλληνες φορολογούμενους, αφού το νομοσχέδιο που αποτελείται από έναν εφαρμοστικό νόμο 109 άρθρων και πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τις 19 Ιουλίου για να μπορέσει να εκταμιευθεί η πρώτη υποδόση της δόσης που ενέκρινε τη Δευτέρα το Eurogroup.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο καταργούνται στους Δήμους ακόμα και οι θέσεις της ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων. Μάλιστα οι σχολικοί φύλακες αποτελούν μέρος της ορθής λειτουργίας των σχολείων, καθώς επιτηρούν τις κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά και τους γύρω κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους. Οι σχολικοί φύλακες, στην πλειονότητά τους γυναίκες, έχουν παρουσία στα γυμνάσια και στα λύκεια 145 δήμων της επικράτειας από το 2001. Πριν από την τοποθέτησή τους η κατάσταση μέσα και έξω από το σχολικό προαύλιο ήταν δραματική. Ειδικά σε λύκεια της πρωτεύουσας γινόταν ακόμα και διακίνηση ουσιών, κατάσταση την οποία δεν μπορούσαν να διαχειριστούν οι εκπαιδευτικοί.

Όσον αφορά στη Δημοτική Αστυνομία «από τις 23/9/2013 καταργούνται στους Δήμους οι θέσεις του κλάδου ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας. Οι υπάλληλοι των οποίων οι θέσεις καταργούνται, τίθενται σε διαθεσιμότητα». Την αναπλήρωση την υπηρεσίας των δημοτικών αστυνομικών αναλαμβάνει πλέον η Ελληνική Αστυνομία.  Στο πάγκο του χασάπη μεταφέρονται 46 ειδικότητες από τις 110 που υπάρχουν στην Επαγγελματική εκπαίδευση. Στο πολυνομοσχέδιο γίνεται αναφορά για 52 ειδικότητες συνολικά. Και μιλάμε για το πρώτο κύμα, γιατί είναι σίγουρο ότι θα επακολουθήσει και δεύτερο και τρίτο.

Συνεπώς προχωρά στην κατάργηση 2.500 οργανικών θέσεων της τεχνικής εκπαίδευσης, εκ των οποίων οι 2000 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι υπόλοιποι σύμφωνα με τα κάτωθι θα μεταταχθούν.
Η κυβέρνηση προκειμένου να λάβει τη δόση από την τρόικα προχωρά σε απίστευτο ψαλίδισμα των παροχών στους ασθενείς με την εισαγωγή κριτηρίων καταρχάς στις διαγνωστικές εξετάσεις και τις νοσηλείες στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Με λιγότερες διαγνωστικές εξετάσεις αλλά και κουρεμένες νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να πορευτούν οι περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν και οι αγροφύλακες, μεγάλο τμήμα των οποίων είχε προσληφθεί επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (όταν, δηλαδή, είχε επανασυσταθεί η Αγροφυλακή), του πατέρα, δηλαδή, του σημερινού υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη. Στόχος, είναι η διεύρυνση των «δεξαμενών» της διαθεσιμότητας αλλά και των απολύσεων.

Όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος θα εφαρμοστεί από το 2013 αντί του 2014 που προβλέπονταν, ο φόρος πολυτελείας. Μάλιστα για την καταβολή του φόρου οι υπόχρεοι θα λάβουν ειδικό εκκαθαριστικό από την εφορία. Επίσης, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει το νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος που είχε τεθεί σε διαβούλευση, καθώς και τις διορθώσεις που έγιναν μετά το δημόσιο διάλογο.
Στο τραπέζι μπαίνει και ο κατώτατος μισθός. Το τελευταίο δεκαήμερο του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους, θα ξεκινά η διαδικασία με την οποία θα ορίζεται το ύψος του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου της Κυβέρνησης. Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται το τελευταίο δεκαπενθημέρου του Ιουνίου. Ο υπουργός Εργασίας αφού λάβει υπόψη του το πόρισμα της διαβούλευσης των κοινωνικών εταίρων, εισηγείται στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα εκδίδει την απόφαση με την οποία θα καθορίζεται ο κατώτατος μισθός των υπαλλήλων και το κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών. Το πολυνομοσχέδιο δηλαδή συνιστά ένα νέο μνημόνιο που ανατρέπει τα πάντα. Το βέβαιο είναι πώς θα απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι. Επίσης βέβαιο είναι, όπως κινείται η κυβέρνηση, πώς δεν θα απολυθούν οι «λουφαδόροι» και οι κοπανατζήδες. Πρόκειται για ισοπεδωτική πολιτική.

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση: "Το νέο πολυνομοσχέδιο είναι ένα έκτρωμα των τοκογλύφων που αποκεφαλίζει χιλιάδες συμπολίτες μας και οδηγεί σε οριστική εξαθλίωση τον ελληνικό λαό. Η καταψήφισή του και η πτώση της ξεπουλημένης συγκυβέρνησης αποτελούν μονόδρομο για τη χώρα. Η Χρυσή Αυγή θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της ενάντια στους διεθνείς τοκογλύφους και τους εγχώριους υπαλλήλους τους μέχρι να κερδίσουμε και πάλι την Εθνική μας ανεξαρτησία".


xryshaygh.com


 
Read more »

Σαν σήμερα 10-7-1774

Η τσαρική Ρωσία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπογράφουν τη συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, που προβλέπει -μεταξύ άλλων- ελεύθερη ανά τη Μεσόγειο ναυσιπλοΐα για τους Ρώσους. Τη συνθήκη αυτή εκμεταλλεύτηκαν οι Έλληνες, που ανέπτυξαν τη ναυτιλία τους, κατασκευάζοντας σύγχρονα πλοία, στα οποία ύψωσαν τη ρωσική σημαία.

 
Read more »

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Καταδικάστηκε σε θάνατο πρώην υπουργός στην Κίνα επειδή πιάστηκε για διαφθορά

Ο πρώην υπουργός των κινεζικών σιδηροδρόμων Λιου Ζιχουάν, καταδικάστηκε τη Δευτέρα στην ποινή του θανάτου που έχει όμως ανασταλτικό χαρακτήρα και  μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη. 
Η ποινή αυτή επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης μεγάλης δίκης κατά της διαφθοράς υπό την προεδρία του νέου ηγέτη της Κίνας, Σι Ζινπίνγκ ανακοίνωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Ο Λιου Ζιχουάν του οποίου η δράση αμαύρωσε βαθιά την εικόνα της ηγεσίας των κινεζικών σιδηροδρόμων, καταδικάστηκε από δικαστήριο του Πεκίνου για διάφορες ατασθαλίες και κατάχρηση εξουσίας.
Ο Λιού καθαιρέθηκε από τη θέση του υπουργού τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους και αργότερα εκδιώχθηκε και από το Κομμουνιστικό Κόμμα.
Read more »

Σαν σήμερα 9-7-1821

Οι Τούρκοι προχωρούν σε σφαγές Κυπρίων. Απαγχονίζεται ο αρχιεπίσκοπος Κυπριανός και αποκεφαλίζονται τρεις αρχιερείς και οι πρόκριτοι του νησιού.

 
Read more »

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Σαν σήμερα 8-7-1913

Οι Έλληνες νικούν τους Βουλγάρους στη μάχη της Κρέσνας, στο πλαίσιο του B' Βαλκανικού Πολέμου.

 
Read more »

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Σαν σήμερα 7-7-1770

Ο τουρκικός στόλος καταστρέφεται στον λιμένα Τσεσμέ της Σμύρνηςαπό τους Ρώσους, με τους οποίους συνεργάζονται και τέσσερα ελληνικάπλοία. Σε αντίποινα, οι Τούρκοι σφάζουν 1.000 Έλληνες της Σμύρνης.

 
Read more »

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Σαν σήμερα 6-7-1921

Ο Ελληνικός Στρατός (Γ' ΣΣ), μετά από σκληρή και αποφασιστική μάχη καταλαμβάνει το Δορύλαιο (Εσκή Σεχήρ) της Μικράς Ασίας.
Read more »

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Σαν σήμερα 5-7-1821

Δύναμη 36 τουρκικών πλοίων κανονιοβολεί τη Σάμο και επιχειρεί απόβαση. Η δύναμη αποβάσεως, αποτελούμενοι από 300 άνδρες, υφίσταται πανωλεθρία. Ισχυρή δύναμη Κρητών επιτίθεται εναντίον 5.000 Τούρκων κοντά στα Χανιά και τους τρέπει σε φυγή με σοβαρότατες απώλειες.

 
Read more »

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Σαν σήμερα 4-7-1909

Συγκροτείται στην Αθήνα ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος, μία ομάδα αξιωματικών που προετοίμασε την επανάσταση στο Γουδί τον ίδιο χρόνο και έφερε στην εξουσία τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

 
Read more »

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΠΕΡΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ… ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!


* Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Σαουδικής Αραβίας, θα πρέπει να φυλακιστείτε.
* Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ των ΗΠΑ, θα υποστείτε ξυλοδαρμό από την τοπική αστυνομία.
* Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κίνας, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ακουστείτε ποτέ ξανά.
* Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βενεζουέλας, θα περαστείτε για κατάσκοπος και θα σφραγιστείτε σε κάνα κελί.
* Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κούβας, θα σαπίσετε σε πολιτική φυλακή.
*Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Ισραήλ θα φυλακιστείτε για… πολλά χρόνια.

Εάν διασχίσετε παράνομα τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ, παίρνετε:

- Μια θέση εργασίας,
- μια άδεια οδήγησης,
- κοινωνική ασφάλιση,
- Πρόνοια,
- κουπόνια συσσιτίου,
- πιστωτικές κάρτες,
- επιδότηση ενοικίου ή δάνειο για να αγοράσετε ένα σπίτι,
- ΔΩΡΕΑΝ παιδεία,
- ΔΩΡΕΑΝ υγειονομική κάλυψη,
- Δωρεάν εξόδους απο τις φυλακές και σε πολλές περιπτώσεις…
- Μπορείτε ακόμη και να ψηφίσετε.
- ΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΩΡΟ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ
Read more »

Σαν σήμερα 3-7-324μ.Χ.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος νικά τον Λικίνιο στη Μάχη της Αδριανούπολης.

 
Read more »

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Σαν σήμερα 2-7-1839

Θεμελιώνεται το νέο κτίριο του Οθωνείου Πανεπιστημίου της Αθήνας (μετέπειτα Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο). Πρόκειται για το νεοκλασσικό της Οδού Πανεπιστημίου στα Προπύλαια.

 
Read more »

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Σαν σήμερα 1-7-1828

Αρχίζει η λειτουργία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, με την επωνυμία «Λόχος Ευελπίδων», Διοικητή τον Ιταλό Λοχαγό Σαλτάλι και ανώτερο επόπτη τον Βαυαρό Συνταγματάρχη Έιδεκ. Το διάταγμα της ίδρυσής της υπεγράφη αργότερα, στις 21 Δεκεμβρίου 1828. «Άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει» το μότο της σχολής.
 
Read more »