Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Τι παίζεται με τη νέα ΕΡΤ: Όργιο σπατάλης και ανθελληνισμού

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή τοποθετείται πάντοτε με τρόπο ξεκάθαρο για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία χωρίς να κρύβεται πίσω απ’ τις λέξεις. Για το λόγο αυτό δηλώσαμε απ’ την πρώτη στιγμή ότι δεν θρηνούμε για εκείνους τους επίορκους δημοσιογραφίσκους που εκμεταλλεύονταν τη θέση τους στην ΕΡΤ για να μολύνουν τον ελληνικό λαό με μαρξιστικό δηλητήριο, να λασπολογούν σε βάρος του Κινήματός μας και να απομυζούν πακτωλούς κρατικού χρήματος. 
Επιβάλλεται όμως να αναδειχθεί ο πραγματικός χαρακτήρας της χθεσινής ενέργειας του θλιβερού Πρωθυπουργού, η οποία ούτε από πατριωτισμό ούτε από εντιμότητα έγινε. Ο Σαμαράς κόπτεται αποκλειστικά για να σώσει το πολιτικό του «τομάρι» και να υλοποιήσει τις προσταγές των εντολέων του. Και είναι βεβαίως υποκριτικό η κατάργηση της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης να ανακοινώνεται από τον Σίμο Κεδίκογλου που ως γνωστόν διετέλεσε την περίοδο 1990-1995 δημοσιογράφος και παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ. Αυτός δηλαδή πώς προσλήφθηκε απ’ την ΕΡΤ, με αξιοκρατικές διαδικασίες; Λίγη ντροπή δεν βλάπτει...

Ο Σαμαράς βεβαίως και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την εξυγίανση των κρατικών ΜΜΕ. Πρωταρχικός του στόχος ήταν να αποπροσανατολίσει τον λαό. Να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από το φιάσκο των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Εκτός αυτού, δεν αποκλείεται η χθεσινή του προβοκατόρικη ενέργεια να αποτελεί την εσκεμμένη θρυαλλίδα για να προκαλέσει αναταραχή, προκειμένου να κρύψει την αποτυχία της οικονομικής του πολιτικής και την αναπόφευκτη ανάγκη για λήψη νέων «αιματηρών» μέτρων. Η ενέργειά του θυμίζει σε πολλά την πρόταση Παπανδρέου τον Νοέμβριο του 2011 για διενέργεια δημοψηφίσματος. Προφανώς και τον Παπανδρέου δεν τον είχε πάρει ο πόνος για εφαρμογή της άμεσης δημοκρατίας. Απλά πήρε εντολή να «ρίξει πιστολιά»…
Σε κάθε περίπτωση, οι ανεύθυνες προχειρότητες της ΝΔ στο θέμα της ΕΡΤ δεν θα έχουν ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση δαπανών. Αντιθέτως θα αυξήσουν τις δαπάνες του προϋπολογισμού. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, θα πληρώσουμε παχυλές αποζημιώσεις (με ποσά προ κρίσης) σε περισσότερους από 2.600 υπαλλήλους, πολλοί εκ των οποίων θα ξαναπροσληφθούν μετά από λίγες εβδομάδες ή μήνες στη νέα ΕΡΤ. Ήδη σήμερα ο Κεδίκογλου ανακοίνωσε ότι ο νέος φορέας θα έχει από την έναρξη λειτουργίας του τουλάχιστον 1000-1200 υπαλλήλους. Αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα με συμβάσεις και επιπλέον προσλήψεις θα φτάσει τον αριθμό της σημερινής ΕΡΤ.

Το σχέδιο νόμου που έθεσε σήμερα σε διαβούλευση η κυβέρνηση για τον ίδρυση του νέου φορέα, προβλέπει το κακόηχο ακρωνύμιο ΝΕΡΙΤ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση). Στο κείμενό του, το οποίο έχει συνταχθεί από τον Νεοταξίτη Συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτοδεν θα βρει κανείς πουθενά τη λέξη Έθνος ή κάτι που να «μυρίζει» Ελλάδα. Προβλέπει ότι η «ΝΕΡΙΤ Α.Ε.» μπορεί (αλλά δεν υποχρεούται!) να απευθύνεται στον απόδημο Ελληνισμό (παρ. 4 άρθρου 2). Δεν θα υπηρετεί τις εθνικές αξίες, αλλά «…τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες της κοινωνίας…»(παρ. 2 άρθρου 2). Λέει ότι η αποστολή της είναι κοινωνική και όχι εθνική. Τα ραδιοτηλεοπτικά της προγράμματα «…απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού της χώρας(άρθρο 2 παρ. 5-Προσέξτε πληθυσμός της χώρας είναι και τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών)…Επιδιώκουν την κοινωνική συνοχή, την πολιτιστική πολυμέρεια και καταπολεμούν κάθε είδους διακρίσεις(άρθρο 3 παρ1δ-εδώ θέτουν την νέα ΕΡΤ στην υπηρεσία του αντιρατσισμού και της πολυπολιτισμικότητας).  Το «χαράτσι» (σύμφωνα με την δήλωση Κεδίκογλου) υπέρ ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ δεν θα καταργηθεί όπως ψευδώς υπόσχεται η ΝΔ, καθώς στο άρθρο έξι του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι «2.Πόροι της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. είναι: α. Έσοδα από ανταποδοτικό τέλος, ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση του στόχου της δημόσιας υπηρεσίας…».

Επιπλέον, το προσωπικό δεν θα προσλαμβάνεται με αντικειμενικά κριτήρια, καθώς το νομοσχέδιο δεν αναφέρεται πουθενά σε διαδικασίες ΑΣΕΠ (και εδώ διαψεύδεται ο υποκριτής Κεδίκογλου), αλλά περιλαμβάνει μόνο τις ασαφείς εκφράσεις ότι «Η ΝΕΡΙΤ ΑΕ προσλαμβάνει προσωπικό ύστερα από σχετική προκήρυξη…τηρώντας τις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισότητας» (άρθρο 15 παρ.1). Οι απολαβές τους δεν θα έχουν τους περιορισμούς των μισθών του Δημοσίου Τομέα, αλλά θα καθορίζονται κατά περίπτωση σύμφωνα με τους όρους κάθε ατομικής σύμβασης εργασίας: (παρ. 3 του άρθρου 15: «Οι πάσης φύσεως αποδοχές του προσωπικού καθορίζονται ανάλογα με τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα και τα καθήκοντα που ασκεί το προσωπικό και ειδικότερα με την ατομική σύμβαση εργασίας που συνομολογείται με την ΝΕΡΙΤ-Α.Ε.»). Με λίγα λόγια, ο ελληνικός λαός θα υποχρεωθεί να συνεχίσει να καταβάλει ανταποδοτικό τέλος για τις παχυλές αμοιβές πολυάριθμων golden boys του ιδιωτικού τομέα που θα προπαγανδίζουν τον νεοφιλελευθερισμό, τη μετα-εθνική κοινωνία, τον ανθελληνισμό και θα δρουν ανεξέλεγκτα.

Η ΕΡΤ νέου τύπου του Σαμαρά θα είναι πιο θολοκουλτουριάρικη από τη σημερινή, ταιριάζοντας απόλυτα με τον χαρακτήρα της ελαφροδεξιάς ΝΔ. Γι’ αυτό μιλάνε για «δημόσιο» και όχι για κρατικό φορέα. Η Χρυσή Αυγή λέει όχι στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας είτε αυτή εκφράζεται με τρόπους ουσιαστικούς (βλ. όρους δανειακών συμβάσεων) είτε με τρόπους συμβολικούς (πτώση του σήματος της κρατικής τηλεόρασης). Είναι άλλο θέμα η εκδίωξη των κομματόσκυλων που ενδημούν στην ΕΡΤ και άλλο η παύση εκπομπής του σήματός της. Το κράτος δεν νοείται να καταργεί τον εαυτό του και να επιβάλει τη σιγή των πομπών της δικής του τηλεόρασης. Ακόμα και στα τριτοκοσμικά κράτη η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν σταματάει ποτέ. Η Ιστορία έχει δείξει ότι οι κρατικοί σταθμοί σιγούν μόνο σε περίπτωση στρατιωτικής ήττας και ολοκληρωτικής κατάλυσης της Εθνικής Κυριαρχίας. Και μάλλον η υποτελής κυβέρνηση του Μνημονίου για τέτοια πράγματα μας ετοιμάζει…
Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι ένας Εθνικός Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας που θα υπηρετεί τις αξίες του Γένους, θα προάγει τον ελληνικό πολιτισμό και θα εμπνέει στους Έλληνες την Αρετή και το πνεύμα της προσφοράς προς την Πατρίδα.


xryshaygh.com


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου