Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Το συγκινητικό γράμμα της 6χρονης Ειρήνης στον Άι - Βασίλη

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί το γράμμα της εξάχρονης Ειρήνης προς τον Άι - Βσίλη ... Επηρεασμένη από την κρίση που χτύπησε και τη δική της οικογένεια η μικρή Ειρήνη εύχεται να βρει η μανούλα της μία δουλειά για να μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς.

"Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη, θα ήθελα ένα δεντρόσπιτο και μια δουλειά για τη μαμά μου για να μη στεναχωριέται...," Ειρήνη 6 χρονών.

Και, όμως, τα παιδιά αντιλαμβάνονται τα πάντα. Τη χαρά, τη θλίψη αλλά και την… οικονομική κρίση! Και αυτό φαίνεται από τα γράμματα που στέλνουν προς τον Άγιο Βασίλη!

Για φέτος, λοιπόν, αυτό που ζητάνε από τους αγαπημένο τους "χοντρό κύριο, με την άσπρη γενειάδα είναι" –εκτός βέβαια από παιχνίδια- μια δουλειά για τους γονείς τους, περισσότερα χρήματα αλλά και να μην στεναχωριέται κανείς".

Με την αθωότητα που τα διακρίνει, τα πιτσιρίκια γράφουν και ζωγραφίζουν για τον Άγιο Βασίλη και περιμένουν με ανυπομονησία να τους απαντήσει. Αυτό θα γίνει όταν ανήμερα Πρωτοχρονιάς θα αφήσει τα δώρα που θέλουν κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Βέβαια, τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι φέτος ο Άγιος Βασίλης δεν έχει την… οικονομική δυνατότητα να τους φέρει πολλά και ακριβά δώρα, όπως τις προηγούμενες χρονιές. Γι’ αυτό και -όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά στα γράμματά τους- του δίνουν το περιθώριο να διαλέξει εκείνος για αυτά.

Τα γράμματα δημοσιεύει αυτούσια ο Ελεύθερος Τύπος.
Read more »

Για παραβίαση του Κοινού Ποινικού Δικαίου κατηγορείται ο Παπακωνσταντίνου!


Την άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνουγια τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος ζητούν οι βουλευτές από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης που υπογράφουν την πρόταση για τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». 

Ταυτόχρονα, τα τρία κόμματα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν και άλλες, εκτός Βουλής, διαδικασίες προκειμένου ο κ. Παπακωνσταντίνου να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη βάσει του Κοινού Ποινικού Δικαίου και όχι του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Το οκτασέλιδο κείμενο της κυβερνητικής πρότασης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπήςυπογράφεται συνολικά από 71 βουλευτές.

Στην πρόταση, αφού αναφέρεται αναλυτικά η διαδρομή της πρώτης και της δεύτερης λίστας από την στιγμή που εστάλησαν από την Γαλλία μέχρι τη στιγμή της αντιπαραβολής, τονίζεται ότι με «με βάση το υλικό που έχει συγκεντρωθεί, προκύπτουν ενδείξεις ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις της νόθεσης εγγράφου και παράβασης καθήκοντος».

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την πρόταση που κατατέθηκε στη Βουλή.

«Στα καθήκοντα της Επιτροπής αυτής ανήκει η διευκρίνιση, μεταξύ άλλων και του θέματος της παρέλευσης ή μη της αποσβεστικής προθεσμίας του άρθρου 86 του Συντάγματος, όπως επίσης, σε αυτή την Επιτροπή ανήκει και η εκτίμηση αν η συγκεκριμένη πράξη της νόθευσης εγγράφου, που φέρεται να έχει τελέσει ο κ. Παπακωνσταντίνου εντάσσεται στον κύκλο των αρμοδιοτήτων του ή εκφεύγει αυτού», αναφέρεται ειδικότερα στο κείμενο.

Οι βουλευτές που υπογράφουν την πρόταση αναφέρονται στο ιστορικό της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ» επισημαίνοντας ότι στα μέσα του 2010 το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών παρέδωσε ψηφιακό δίσκο cd στον οποίο περιέχονταν 2.062 ηλεκτρονικά αρχεία με ονόματα Ελλήνων καταθετών στην HSBC.

«Το εν λόγω cd διαβιβάστηκε στον κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος το αντέγραψε σε μορφή stick usb "για λόγους ασφαλείας" όπως ο ίδιος κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών, και παρέδωσε το cd στο γραφείο του για εμπιστευτική φύλαξη, από το χρονικό σημείο αυτό και μετά το πρωτότυπο και αυθεντικό cd χάθηκε και ουδείς γνωρίζει που βρίσκεται και αν έχει καταστραφεί», τονίζουν και προσθέτουν:

«Στα τέλη του 2010 αρχές του 2011, ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέδωσε προσωπικά στον κ. Ιωννη Καπελέρη του ΣΔΟΕ άτυπα ένα απλό χαρτί στο οποίο ήταν γραμμένα 10-11 ονόματα που υποθετικά περιλαμβάνονταν στο ως άνω cd ώστε να διενεργηθεί φορολογική έρευνα. Τον Ιούνιο του 2011 ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέδωσε, πάλι άτυπα στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη usb που περιείχε- υποτίθεται- τα στοιχεία των Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της HSBC στη Γενεύη. 

Ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ ενημέρωσε τον Αύγουστο του 2011 τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο για την ύπαρξη του υλικού αυτού, τα συμπεράσματα της μελέτης του και την εκτίμηση για τη νομική φύση και το περιεχόμενό του. ’φησε δε στο γραφείο του κ. Βενιζέλου, ατύπως, usb με το υλικό αυτό. Όταν στις αρχές Οκτωβρίου 2012 κατέστη δημόσια γνωστό, μετά την αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, ότι στο ΣΔΟΕ δεν διατηρείται το υλικό αυτό, ο κ. Βενιζέλος απέστειλε στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το παραπάνω usb, το οποίο χωρίς να προβεί σε έλεγχο, άμεσα το διαβίβασε στο ΣΔΟΕ». 

Όπως επισημαίνεται στην πρόταση, αφού παραδόθηκε από τις γαλλικές αρχές το νέο cd στην Ελλάδα, από την αντιπαραβολή των στοιχείων διαπιστώθηκαν τρία επιπλέον αρχεία σε σχέση με το παραδοθέν από τον κ. Παπακωνσταντίνου usb. Δηλαδή, είχε 2062 αρχεία και όχι 2059 αρχεία. 

«Από την παράθεση των γεγονότων και την εξέταση του υλικού προκύπτουν ενδείξεις ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να αλλοίωσε το περιεχόμενο του ψηφιακού δίσκου της λεγόμενης "λίστας Λάγκαρντ", κατά παράβαση των καθηκόντων του ως υπουργός Οικονομικών. Η δε αλλοίωση αυτή συνίσταται στο γεγονός ότι δεν παρέδωσε αυτούσια την αρχική λίστα μέσω cd στις αρμόδιες αρχές για φορολογικό έλεγχο αλλά σύμφωνα με τις ενδείξεις επεξεργάστηκε την εν λόγω λίστα παρεμβαίνοντας ουσιωδώς σ' αυτή και παραδίδοντας την υπό μορφή usb από την οποία προέκυψε ότι είχαν διαγραφεί τρία ονόματα τα οποία ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου», τονίζεται μεταξύ άλλων. 

Σύμφωνα με το κείμενο, οι «ενδείξεις ενοχής» του πρώην υπουργού Οικονομικών «στηρίζονται στο αναμφισβήτητο γεγονός ότι είχε τόσο τη δυνατότητα όσο και το κίνητρο να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, καθιστώντας τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του ερευνητέα κατά το νόμο».

Μέχρι 15 Ιανουαρίου η ψηφοφορία στη Βουλή
Η πρόταση για τη σύσταση της προανακριτικής θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή το αργότερο έως τις 15 Ιανουαρίου, ενώ η απόφαση για σύσταση προανακριτικής πρέπει να ληφθεί με πλειοψηφία τουλάχιστον 151 βουλευτών ύστερα από μυστική ψηφοφορία. 

Στη συζήτηση δικαίωμα να παρέμβει έχει και ο εκάστοτε «εγκαλούμενος» είτε δια ζώσης είτε μέσω εγγράφου υπομνήματος. 

Εφ' όσον η Βουλή αποφασίσει συγκρότηση προανακριτικής, τότε ορίζονται τα μέλη της και προσδιορίζεται προθεσμία υποβολής του πορίσματος και του αποδεικτικού υλικού. Το πόρισμα στο οποίο θα καταλήξει η Προανακριτική Επιτροπή θα εισαχθεί αργότερα στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία και θα αποφασίσει για την άσκηση ή μη δίωξης και πάλι κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας. 

Το θέμα της «αποσβεστικής προθεσμίας» (παραγραφή) έχει προκύψει λόγω της βραχύβιας Βουλής που σχηματίστηκε μεταξύ των δύο πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων (Μάιος - Ιούνιος 2012).
Το Σύνταγμα προβλέπει ότι δεν μπορεί να κινηθεί ποινική δίωξη κατά υπουργού, λόγω παραγραφής, «μετά το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου (διάστημα εργασιών της Βουλής) της βουλευτικής περιόδου (διάστημα ανάμεσα σε δύο εκλογές) που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος».
Αν υπολογιστεί ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέλαβε την λίστα Λαγκάρντ το 2010, από τότε έχουν μεσολαβήσει δύο εκλογικές αναμετρήσεις. 
Πάντως, οι ερμηνείες των συνταγματολόγων διίστανται, ενώ δεδομένη είναι η διακομματική συμφωνία να ξεπεραστεί ο σκόπελος της παραγραφής και να συσταθεί η Προανακριτική Επιτροπή σχετικά με την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, βάσει του άρθρου 86 του Συντάγματος.
Εάν τελικά προχωρήσει, όπως όλα δείχνουν, η προκαταρκτική εξέταση στη Βουλή, η τουλάχιστον 12μελής επιτροπή που θα συσταθεί θα πρέπει να εκδώσει εντός συγκεκριμένης προθεσμίας πόρισμα, βάσει του οποίου η Ολομέλεια της Βουλής θα αποφανθεί για την παραπομπή ή όχι σε Ειδικό Δικαστήριο, αποτελούμενου από έξι μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας και επτά μέλη του Αρείου Πάγου.

newpost.gr
Read more »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ: "Ο ΠΑΠΑΤΖΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕ 2059 ΟΝΟΜΑΤΑ"


Στο γνωστό παιχνίδι στο οποίο πρέπει να βρεις πoιo από τα τρία χαρτιά που κινεί κάποιος γρήγορα μπροστά σου είναι ο "παπάς", υπάρχουν διάφοροι αφανείς πρωταγωνιστές.
Πέρα από τον ταχυδακτυλουργό παπατζή,υπάρχουν και διάφοροι αφανείς πρωταγωνιστές,κράχτες,οι οποίοι παριστάνουν αυτόν που κερδίζει με ευκολία,για να παρασύρουν τα θύματα.
Η υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ,μια υπόθεση που θα μπορούσε να έχει τελειώσει όπως στα άλλα ευρωπαικά κράτη,με έρευνα δηλαδή όσων περιέχονται,στην Ελλάδα μετατράπηκε σε "παπά".Εδώ η λίστα ,εκεί η λίστα,πού είναι η λίστα;Πρωταγωνιστής σε αυτό το παπατζιλίκι,είναι αναμφίβολα ο Ευάγγελος Βενιζέλος,ο οποίος αυτή τη στιγμή κάνει τρία πράγματα:
Μεταφέρει τις πολιτικές αλλά κυρίως τις νομικές ευθύνες για τη διαχείριση της λίστας στον Παπακωνσταντίνου,παίρνοντάς της από πάνω του.Σε αυτό τον βοηθάει ο Σαμαράς ο οποίος δείχνει να στηρίζει την εικόνα της συμμαχικής κυβέρνησης,στα πενιχρά ποσοστά Βενιζέλου που μετα βίας περνούν πλέον αυτά του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών
Παράγει διάφορα ερωτήματα που συσκοτίζουν την υπόθεση,για να σωθεί."Ποιός έδωσε τη λίστα;" ,"γιατί την έδωσε;" "ποιοί θέλουν να εξοντώσουν το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο;"Αποφεύγει βεβαίως το μοναδικό βάσιμο ερώτημα "γιατί δεν αξιοποιήθηκε η λίστα 3 χρόνια από 4 υπουργούς και 3 κυβερνήσεις"
Παράγει προκαταβολικά "σκοπιμότητες" για όσα πολιτικά και ποινικά προκύπτουν για τον ίδιο,μετατρέποντας ένα σοβαρό νομικό και πολιτικό θέμα σε "ύπαρξη εμμονών και βεντέτας για το πρόσωπό του"
Ο Βενιζέλος είναι ο ταχυδακτυλουργός- παπατζής σε αυτή την υπόθεση,ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει τοποθετήσει ολόγυρα τους κράχτες στο παιχνίδι.Αναφέρομαι βεβαίως και στις πολιτικές δυνάμεις που αβαντάρουν την απενοχοποίησή του και σε δημοσιογράφους.Ο Βενιζέλος πρέπει να παραπεμφθεί μαζί με τον Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή της Βουλής,γιατί όχι μόνο δεν αξιοποίησε τη λίστα,αλλά την υπεξαίρεσε αλλοιώνοντας τουλάχιστον 2059 ονόματα.Από πού προκύπτει;
Την 1η Οκτωβρίου,ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είπε στους Financial Times,
« Δεν παρέλαβα καμία λίστα όταν ανέλαβα καθήκοντα υπουργού Οικονομικών. Κανείς δεν με ενημέρωσε σχετικά με τη λίστα"
Την επόμενη μέρα ο Βενιζέλος,ως δια μαγείας παραδίδει τη λίστα στο γραφείο του Σαμαρά.Είναι μια λίστα που έχει στο γραφείο του και όχι στο υπουργείο όπως πρέπει.Την έχει υπεξαιρέσει δηλαδή και ενδεχομένως να την έχει χρησιμοποιήσει,πάντα με παράνομο τρόπο.Αυτή προφανώς είναι η λίστα με την οποία γίνεται σήμερα αντιπαραβολή
Δηλαδή ο Βενιζέλος δεν παρέδωσε υπηρεσιακά το ντοκουμέντο στον επόμενο υπουργό Σαχινίδη ,το εξαφάνισε και έτσι δεν έγινε χρήση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και το χειρότερο το χειρίστηκε προσωπικά.Κανένας δεν ξέρει τι χρήση έκανε.Ουσιαστικά δηλαδή δεν αλλοίωσε μόνο 3 ονόματα όπως κατηγορείται ο Παπακωνσταντίνου,αλλά 2059.Αλλοίωσε το σύνολο της λίστας.Αν κάποιος πρέπει να παραπεμφθεί είναι ο Βενιζέλος
Στο σύνολό τους βέβαια οι υπουργοί Οικονομικών έχουν διαπράξει πολλά αδικήματα σε σχέση με τη λίστα.Το πρώτο είναι ότι δεν παρέδωσαν στον Εισαγγελέα,όπως όφειλαν την λίστα. Ο ελληνικός νόμος είναι σαφής:όποιος διαθέτει στοιχεία που μπορεί να είναι αποδεικτικά για εγκληματικές ενέργειες, είναι υποχρεωμένος να τα παραδώσει στη Δικαιοσύνη,διαφορετικά διαπράττει και ο ίδιος έγκλημα.Δεν παρέδωσαν τα στοιχεία,έχουν και σε αυτό ποινικές ευθύνες.
Η παραπομπή Βενιζέλου στην Επιτροπή της Βουλής είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουν τα πολιτικά κόμματα.Δεν είναι προσωπικό θέμα όπως θα θελήσει να πει ο ίδιος,αλλά πολιτικό και νομικό.Κανένας δεν θέλει να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ άλλωστε.Τα καταφέρνει μόνος του ο Βενιζέλος.
ΥΓ: Για τους "αναλυτές" που διυλίζουν τον κώνωπα δημιουργημένων ευθυνών,αλλά καταπίνουν την χοντρή κάμηλο των ευθυνών Βενιζέλου ρωτώντας με αγωνία "ποιός έδωσε τη λίστα στο Βαξεβάνη",έχω να τους ρωτήσω κι εγώ απλοικά με τη σειρά μου: τους νοιάζει ο άγνωστος που αποκάλυψε 2059 ονόματα αλλά όχι οι γνωστοί που έκρυψαν 2062; Γιατί;
koutipandoras.gr
Read more »

Σαν σήμερα 30-12-1790

Εκδίδεται στην Βιέννη η πρώτη Ελληνική εφημερίδα με το τίτλο <<Εφημερίς>>
Read more »

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ... ΑΠΙΘΑΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!


Έχουν ξεφύγει... Ο συριζαίος βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ προτείνει «Κοινοπραξία Ελλάδος – Τουρκίας» για τους υδρογονάνθρακες του Αιγαίου με την δικαιολογία ότι θα είναι πράξη αντίστασης προς Ευρώπη και Αμερική! Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε προ ημερών σε συνάντησή του με δημοσιογράφους. 
Ερωτηθείς για τις δυνατότητες συνεργασίας της χώρας μας με τις γειτονικές χώρες της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, ο κ. Καραγιουσούφ, υπερασπίστηκε τη δυνατότητα ανάπτυξης διασυνοριακών συνεργασιών σε ένα μεγάλο εύρος επιμέρους τομέων, ενώ έφερε σαν παράδειγμα τη δυνατότητα συνεργασίας σε έρευνα και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου ή των πετρελαίων, που υπάρχουν στο Αιγαίο, χωρίς τη διαμεσολάβηση Ευρωπαίων και Αμερικανών.
Σε ερώτημα σχετικά με τις αντιδράσεις, που θα προκύψουν στην Ελλάδα από μια εμπλοκή και σύμπραξη της Τουρκίας στο Αιγαίο, υπογράμμισε ότι «σε αυτή τη λογική επενδύουν οι Ευρωπαίοι, με αποκλειστικό σκοπό να αποκλείσουν την όποια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Ενώ θα έπρεπε να υπάρξει εδώ και πολλά χρόνια μια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, έτσι ώστε το Αιγαίο να ήταν η περιοχή, που θα μπορούσαν να γίνουν έρευνες και εκμετάλλευση του πετρελαίου, που υπάρχει, χωρίς τη διαμεσολάβηση των «εταίρων» μας. Το Αιγαίο, ελληνικό πέλαγος είναι, εντάξει μέχρι εκεί. Αλλά από τη στιγμή, που η Ελλάδα αδυνατεί να αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου, θα μπορούσε να έρθει σε συνεργασία, έτσι ώστε να μπορεί να έχει δικαιώματα και στην Προποντίδα και μέσα στην Τουρκία. Θα μπορούσε να γίνει μια κοινοπραξία Ελλάδας-Τουρκίας. Όνειρο θερινής νυκτός;», κατέληξε.
makeleio.gr
Read more »

ΣΕ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΑΦΑΣΙΑ Ο ΜΠΕΝΙ... ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΠΟΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!


Στην κοσμάρα του ο Βαγγέλας, προφανώς δεν έχει καταλάβει ότι είναι πρόεδρος ενός κόμματος που ουσιαστικά δεν υπάρχει. Έτσι, μέσα στα πιο μαύρα και στενάχωρα Χριστούγεννα των Ελλήνων για τα οποία είναι από τους κύριους υπεύθυνους, και ταυτόχρονα με την πλήρη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, αυτόν τον απασχολεί ο... ρατσισμός!
Μάλιστα έφτιαξε σποτάκι (άραγε με τι λεφτά το πλήρωσε ή είναι μέσα στις γενικότερες επικοινωνιακές υποχρεώσεις του άντρα της "Σελήνης";), με το οποίο εύχεται καλή χρονιά χωρίς ρατσισμό και μίσος σε ήχους... ραπ! Ό,τι να ΄ναι...
Read more »

ΜΕ ΟΣΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΜΠΛΟΥΤΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΠΑΥ


Δραστήριες δικηγόροι με συμμετοχές στα διοικητικά συμβούλια γνωστών εταιρειών, κόρες του εκλιπόντος πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνταντίνου και σύζυγοι επιχειρηματιών που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται σε συμβόλαια και μπίζνες εκατομμυρίων.
Αυτό είναι το προφίλ της Ελένης και της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, των δύο ξαδέλφων του πρώην «τσάρου της Οικονομίας» Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων και των συζύγων τους "σβήστηκαν" από τη λίστα Λαγκάρντ.
Η παρουσία των δυο γυναικών και των συζύγων τους Σ. Σικιαρίδη και Α. Ροσσώνη με τους λογαριασμούς τους στην «αυθεντική» λίστα Λαγκάρντ είναι αυτή που «καίει» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και προκαλεί μια νέα πολιτική θύελλα στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, η κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου, κόρη του Μιχάλη και της Τάσας Παπακωνσταντίνου, 54 χρόνων, είναι δραστήρια δικηγόρος αλλά και μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Τη θέση αυτή κατέλαβε τον Φεβρουάριο 2012 αντικαθιστώντας το μέλος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Σπούδασε νομικά στο London School of Economics και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard.
Αφού πρώτα άσκησε για κάποιο διάστημα τη δικηγορία στη Νέα Υόρκη, στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα και μαζί με την αδερφή της Μαρίνα «κληρονόμησαν» το δικηγορικό γραφείο του πατέρα της.
Η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών, όπως της Toyota, Philip Morris/Παπαστράτος, Swarowski, μέλος του ΔΣ της KRAFT FOOD HELLAS, μέλος του ΔΣ της S&Β Βιομηχανικά Ορυκτά και μέλος του ΔΣ του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Εκτός όλων των άλλων δραστηριοτήτων της έχει προωθήσει δράσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων, που είχαν σχέση και με την Παιδεία αλλά και την εξωτερική πολιτική. Μέσω αυτών των δράσεων γνώρισε και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Παντρεύτηκε με τον Συμεών Σικιαρίδη, εξειδικευμένο νομικός στο δίκαιο της εξαγοράς και συγχώνευσης εταιριών.
Η αδελφή της Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, 52 χρόνων, είναι επίσης δικηγόρος. Και αυτή έκανε μεταπτυχιακά σε βρετανικό πανεπιστήμιο. Σπούδασε στη Νομική Θράκης παντρεύτηκε με τον πολιτικό μηχανικό Ανδρέα Ροσσώνη.
Ο τελευταίος, γόνος αστικής οικογένειας και απόφοιτος του Κολλεγίου, είναι πασίγνωστος στο χώρο των πολεμικών εξοπλισμών, καθώς εδώ και χρόνια αντιπροσωπεύει διάφορα ιταλικά οπλικά συστήματα, κυρίως για το Πολεμικό Ναυτικό (κανόνια και βλήματα Oto Melara).
Στην πάροδο των χρόνων αναπτύσσει φιλική σχέση με το Θόδωρο Ασημακόπουλο, παλιό επικοινωνιολόγο του Φώτη Κουβέλη και από το 2009 σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με το εξειδικευμένο site onalert.gr, ο Θ. Ασημακόπουλος αντιπροσωπεύει την Ιταλική αεροναυπηγική εταιρία ALLENIA. Την περίοδο του 2010 επί αναπληρωτού υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη και Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Β. Βασιλάκου διεξάγονται σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και της ΑLLENIA για την παραλαβή 12 ιταλικών μεταγωγικών αεροσκαφών C – 27 J που είχε παραγγείλει η Ελλάδα από το 2002. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη παρουσιάζουν διάφορα τεχνικά προβλήματα και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αρνείται να τα παραλάβει. Ο Β. Βασιλάκος επιβάλει ρήτρες καθυστέρησης και το «ντουέτο» Ασημακόπουλου – Ροσόνη παρασκηνιακώς καταβάλουν προσπάθειες για να μην πληρωθούν οι ρήτρες και να παραληφθούν τα αεροπλάνα από τα οποία πάντως σήμερα πετάει μόνον ένα!
Σε κάθε περίπτωση το 2010 και μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, παρά την οικονομική κρίση, ο A. Ροσσόνης αναπτύσσει εντονότατη δραστηριότητα στο χώρο των εξοπλισμών.
Φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214, σε ότι αφορά την τελική φάση του (προμήθεια δύο επιπλέον Type 214 τον Σεπτέμβριο του 2010 και τροποποίηση της σύμβασης Neptune II) καθώς σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το site defencenet.gr ο Α.Ρωσσώνης ήταν μέλος της ομάδας που προώθησε την αναθεώρηση της σύμβασης και εκεί που οι Γερμανοί ήταν να πληρώσουν ρήτρα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, πήραν μέσω του Ισκαντάρ Σάφα, Λιβανέζου ιδιοκτήτη του Σκαραμαγκά και φίλου του, μια .... ακόμα παραγγελία για δύο υποβρύχια!
Δηλαδή ενώ η Ελλάδα είχε μπει στο Μνημόνιο, όλοι οι εξοπλισμοί είχαν "παγώσει", οι Γερμανοί της ThyssenKrupp Marine Systems παρακαλούσαν να μας χαρίσουν δύο υποβρύχια για να κλείσει το θέμα των μιζών και της αποτυχίας του προγράμματος Neptune II , ο κ. Ρωσσώνης (ή Ροσόνης, όπως γράφει η επαγγελματική του κάρτα) φέρεται να μεσολάβησε ώστε να εκταμιευθούν από το υπουργείο Οικονομικών και τον Γ. Παπακωνσταντίνου επιπλέον δαπάνη 480 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή μέρους του προγράμματος των υποβρυχίων...
Την παραίτηση Στουρνάρα ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
Την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νότης Μαριάς, ο υπουργός διατηρεί ακόμα στη θέση της την εμπλεκόμενη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ Ελένη Παπακωνσταντινου, που είναι μέλος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Ζητά επίσης την παραίτηση του Τάκη Αθανασόπουλου και του διοικητικού συμβουλίου του ταμείου που την τοποθέτησαν.
protothema.gr
Read more »

ΤΟ BBC ΚΑΤΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΥΠΕΡ… ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το βρετανικό BBC –σήμα κατατεθέν του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου της χώρας- επανέρχεται στα της Ελλάδος με εκτενές ρεπορτάζ του για το… τζαμί της Αθήνας, μη παραλείποντας να αναφερθεί και στην Χρυσή Αυγή, με τον… γνωστό του τρόπο, αλλά και στον Μεγάλο Έλληνα Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, στον οποίο χρεώνει… προκαταλήψεις. Σύμφωνα, λοιπόν, με το BBC:

«Η Αθήνα είναι η μοναδική πρωτεύουσα της ΕΕ χωρίς τζαμί και κάθε Παρασκευή οι περίπου 300.000 μουσουλμάνοι στριμώχνονται σε υπόγεια για να προσευχηθούν. Τα αυτοσχέδια αυτά τζαμιά είναι παράνομα, αλλά η τεράστια μουσουλμανική κοινότητα της Αθήνας δεν έχει άλλη επιλογή. “Η ανυπαρξία τζαμιού εδώ αποτελεί μεγάλη τραγωδία για μας τους μουσουλμάνους”, λέει ο Σιέντ Μοχάμαντ Τζαμίλ από την ελληνοπακιστανική κοινότητα. “Η Ελλάδα εφηύρε την δημοκρατία, τον πολιτισμό και τον σεβασμό για την θρησκεία του άλλου αλλά δεν σέβεται εμάς τους μουσουλμάνους αρκετά ώστε να μας παρέχει ένα κανονικό, νόμιμο τζαμί”. Η πίεση προς την κυβέρνηση να παράσχει ένα ασφαλές τζαμί αυξάνεται όσο ανεβαίνει η δύναμη της νεοφασιστικής Χρυσής Αυγής. Τα μέλη της έχουν βανδαλίσει μερικά από τα υπόγεια τζαμιά και έχουν ξυλοκοπήσει τους μετανάστες που προσεύχονταν.
Ένα στρατόπεδο που δεν χρησιμοποιείται πια κοντά στο κέντρο της Αθήνας, στον Βοτανικό, έχει επιλεγεί ως χώρος ανέγερσης του πρώτου τζαμιού που θα χωράει 500 άτομα. Η κυβέρνηση επιμένει ότι το τζαμί θα χτιστεί όμως παρόμοια σχέδια έχουν ανακοινωθεί και στο παρελθόν αλλά ναυάγησαν. Άλλωστε υπάρχει και η οικονομική κρίση _ μια κυβέρνηση που αγωνίζεται να βρει χρήματα για σχολικά βιβλία ή νοσοκομεία, πώς θα ανακοινώσει ότι θα δαπανήσει ένα εκατομμύριο ευρώ για την ανέγερση τζαμιού; “Η κρίση είναι πρόβλημα. Η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες αλλά το τζαμί αυτό πρέπει να χτιστεί και ίσως είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε τη διαδικασία σε λίγους μήνες”, διαβεβαίωσε ο Στράτος Σιμόπουλος, Γ.Γ. του υπουργείου Ανάπτυξης.
Όμως υπάρχει αντίσταση από διάφορες πλευρές, όπως από ορισμένους ιερείς της ελληνικής εκκλησίας. Παράδειγμα ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ. «Η Ελλάδα υπέστη πέντε αιώνες ισλαμικής τυραννίας υπό τον τουρκικό ζυγό και η ανέγερση τζαμιού θα προσβάλει τους μάρτυρες που μας ελευθέρωσαν», είπε στο BBC. Πρόσθεσε ότι «οι περισσότεροι μουσουλμάνοι έχουν έρθει εδώ παράνομα για να ισλαμοποιήσουν την Ευρώπη».
Ο ανταποκριτής του βρετανικού καναλιού του αντέταξε ότι η θέση αυτή φαντάζει ισλαμοφοβική και εκτός πραγματικότητας σε μια πολυπολιτισμική Ευρώπη αλλά η απάντηση του Σεραφείμ έκανε εμφανείς και άλλες προκαταλήψεις. “Δεν είμαστε πολυπολιτισμική χώρα”, απάντησε ο Σεραφείμ. “Είμαστε ένα ελληνικό έθνος και όλα τα υπόλοιπα αποτελούν εφεύρημα της νέας τάξης του σιωνισμού. Προσπαθούν να διαφθείρουν τον χαρακτήρα μας”.

Το ερώτημα που προκύπτει από το παραπάνω κατεβατό είναι το εξής: γιατί το κατεστημένο BBC «καίγεται» για να γίνει τζαμί στην Αθήνα; Να και η απάντηση: γιατί είναι όργανο της Νέας Τάξης – Παγκοσμιοποίησης που έχει βάλει στόχο την καταστροφή της πατρίδας μας, με αιχμή του δόρατος τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες!

ethnikismos.net
Read more »

Σαν σήμερα 30-12-1913

2.000 Ιερολοχίτες της Κορυτσάς ορκίζονται με σύνθημα ''ΕΝΩΣΗ Η ΘΑΝΑΤΟΣ''
Read more »

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ


ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ...

Έλληνα, Ασφαλώς έχεις αντιληφθεί οτι οι πολιτικοί μας και κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι "αντιρατσιστές", "αντιεξουσιαστές", "δημοκράτες" και "κουλτουριάρηδες" έχουν εξαπολύσει εκστρατεία μέσω τηλεόρασης και "αντιρατσιστικών" πορειών για να μας εμφυτεύσουν στο μυαλό πράγματα τερατώδη που αντιβαίνουν στην απλή λογική. Επειδή το πράγμα έχει παραγίνει και ο πολύς "αντιρατσισμός" θα μας κάνει μειονότητα μέσα στη χώρα μας αποφασίσαμε να σου κοινοποιήσουμε κάποια επιχειρήματα που αντικρούουν την ιδεολογική επίθεση που δέχεσαι κάθε μέρα.

1) ΜΑΣ ΛΕΝΕ: Πρέπει να βοηθήσουμε τους δυστυχείς αυτού του πλανήτη
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ": Σωστά ! Να ανοίξουμε έναν ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ όπου ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ θα καταθέτει ό,τι του περισσεύει .Να στέλνουμε τα χρήματα στους φτωχούς και τους δυστυχείς. Να μην χρειάζεται να εγκαταλείπουν τις οικογένειές τους. Να μήν αναγκάζονται να πληρώνουν πέντε χιλιάδες ευρώ στους Τούρκους δουλέμπορους. Να κρατάνε τα λεφτουδάκια τους και να τους στέλνουμε και εμείς τα δικά μας !
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ: Οι πολιτικοί μας εκλέχθηκαν επειδή υποσχέθηκαν οτι θα φροντίζουν για την ευημερία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαού . Όχι του πακιστανικού ή του αφγανικού. Για τους Πακιστανούς και τους Αφγανούς υπάρχουν ΑΛΛΟΙ πολιτικοί. Ποιός σας εξουσιοδότησε (κύριοι Έλληνες πολιτικοί) να ασχοληθείτε με το θέμα της παγκόσμιας φτώχειας ; Εσείς αποτύχατε να λύσετε τα προβλήματα 10 εκατομμυρίων Ελλήνων. Θα σώσετε ένα δισεκατομμύριο φτωχούς άλλων χωρών ;

2) ΜΑΣ ΛΕΝΕ: Οι παππούδες μας ήταν πρόσφυγες.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Οι Έλληνες πρόσφυγες παππούδες μας ήρθαν στην Ελλάδα και φιλοξενήθηκαν απο Έλληνες. Οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες να πάνε στα πλούσια κράτη της αραβικής χερσονήσου όπου θα φιλοξενηθούν απο ομοεθνείς τους ή ομόθρησκους .

3) ΜΑΣ ΛΕΝΕ: Οι γονείς μας ήταν μετανάστες.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Χρωστάμε ευγνωμοσύνη (αν υποθέσουμε οτι χρωστάμε κάτι) στους Γερμανούς, στους Βέλγους, στους Αμερικανούς, στους Καναδούς και στους Αυστραλούς. Δεν χρωστάμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ σε Ασιάτες και Αφρικανούς.

4) ΜΑΣ ΛΕΝΕ: Χρειαζόμαστε τους μετανάστες για να κάνουν τις δουλειές που δεν καταδεχόμαστε εμείς.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Πρίν το 1980 τα καταφέρναμε χωρίς μετανάστες. Τότε το Γυμνάσιο δεν ήταν υποχρεωτικό και όποιος έβλεπε οτι δεν έχει μεράκι για τα γράμματα, στρεφόταν στην γεωργία, την κτηνοτροφία, τις οικοδομές. Σήμερα ακόμη και μηδέν να γράψεις στις εξετάσεις, περνάς σε κάποιο ΤΕΙ. Ποιός κατέστρωσε αυτό το σχέδιο για να διώξει τους Έλληνες απο τα "ταπεινά" επαγγέλματα; Ποιός έκανε το Γυμνάσιο υποχρεωτικό; Ήταν τυχαία όλα αυτά; Δεν νομίζουμε !

5) ΜΑΣ ΛΕΝΕ: Αυτοί που έρχονται εδώ είναι θύματα των κακών καπιταλιστών και τυρρανικών καθεστώτων.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Δεν θυμόμαστε η Ελλάδα να βομβάρδισε κάποια χώρα ούτε να προσέφερε χρήματα και όπλα σε τυρρανικά καθεστώτα. Αυτοί οι δυστυχείς να πάνε στις χώρες που τους βομβάρδισαν ή στις χώρες που στηρίζουν τα τυρρανικά καθεστώτα. Οι "αντιρατσιστές" να σπάνε τις πρεσβείες των "κακών" χωρών και όχι τα αυτοκίνητα και τα καταστήματα των Ελλήνων.

6) ΜΑΣ ΛΕΝΕ : Είμαστε πολυπολιτισμική κοινωνία.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΟΥΔΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ! Ο λαός είναι το αφεντικό αυτής της χώρας και ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ δικαιούται να αποφασίζει αν θα γίνουμε πολυπολιτισμική ή μονοπολιτισμική κοινωνία.

7) ΜΑΣ ΛΕΝΕ: Δεν πειράζει εάν βάλουμε αλλοδαπούς στις Στρατιωτικές Σχολές.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Σωστά ! Όταν η Τουρκία και το Ισραήλ βάλουν στις Στρατιωτικές Σχολές τους Κούρδους, Αρμένιους, Έλληνες και Παλαιστίνιους τότε και εμείς να βάλουμε στις δικές μας αλλοδαπούς !

8) ΜΑΣ ΛΕΝΕ: Δεν μπορεί ο Στρατός στα σύνορα να πυροβολεί άοπλους φουκαράδες που προσπαθούν να μπούν στη χώρα.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Ο Στρατός δεν είναι φιλανθρωπικό σωματείο. Ο Στρατός υπάρχει για να πυροβολεί. Αν πάρουν χαμπάρι οτι δεν πυροβολούμε, πολλοί άοπλοι κατάσκοποι και δολιοφθορείς θα εισβάλλουν στη χώρα. Αν κάποιος δεν θέλει να τον πυροβολήσουν να μπεί νόμιμα στη χώρα με όλα τα χαρτιά που απαιτούνται.

9) ΜΑΣ ΛΕΝΕ: Τα πιο πολλά εγκλήματα γίνονται απο Έλληνες και οχι απο αλλοδαπούς.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Μας φθάνουν και μας περισσεύουν τα εγκλήματα απο Έλληνες. Δεν θέλουμε ΚΙ ΑΛΛΑ απο αλλοδαπούς !

10) ΜΑΣ ΛΕΝΕ: Δεν πρέπει να είστε ξενοφοβικοί και να ενοχλείσθε απο τις συνήθειες και τα ήθη των λαθρομεταναστών.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Όποιος φιλοξενείται στην Ελλάδα οφείλει να προσαρμόζεται στα ήθη των Ελλήνων. Οχι οι Έλληνες να προσαρμόζονται στα ήθη των φιλοξενουμένων.

11) ΜΑΣ ΛΕΝΕ: Οι λαθρομετανάστες και οι Έλληνες εργάτες είναι αδέλφια !
ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Ο λαθρομετανάστης έρχεται γνωρίζοντας οτι θα στερήσει την δουλειά απο κάποιον Έλληνα εργάτη. Είναι αυτό "αδελφική" συμπεριφορά ;

12) ΜΑΣ ΛΕΝΕ: Όλοι οι μετανάστες είναι αγνοί δημοκράτες.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Στην Αλβανία φονεύθηκαν Βορειοηπειρώτες. Στο Αφγανιστάν φονεύθηκαν γυναίκες για ασήμαντες αιτίες. Στο Πακιστάν οι Καλάς-Καφίρ πιέσθηκαν να αλλάξουν την αρχαία Ελληνική θρησκεία τους και να γίνουν μουσουλμάνοι. Αποκλείεται όλα αυτά να έγιναν απο τους "αγνούς δημοκράτες" που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα; Πώς γίνεται όλοι οι ξένοι να είναι "αγνοί" και μόνο οι Έλληνες να είναι "φασίστες", "ξενοφοβικοί" και "ρατσιστές";

13) ΜΑΣ ΛΕΝΕ: Οι μετανάστες πληρώνουν κρατήσεις στο ΙΚΑ και στηρίζουν το συνταξιοδοτικό μας σύστημα.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Ωραία ! Κρατήστε αυτούς που είναι δηλωμένοι στο ΙΚΑ και διώξτε τους υπόλοιπους !

14) ΜΑΣ ΛΕΝΕ: Εμείς δεν παίρνουμε λεφτά απο κανέναν μυστικό χρηματοδότη.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Όλες αυτές οι αφίσσες σας, τα ενοίκια για τα στέκια σας και τα λεωφορεία που σας μεταφέρουν (σε όλη την Ελλάδα) τα πληρώνετε απο την τσέπη σας ;

15) ΜΑΣ ΛΕΝΕ: Εμείς δεν έχουμε αρχηγούς. Δεν μας αρέσει η εξουσία.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Ποιός αποφασίζει το περιεχόμενο της αφίσσας ; Ποιός αποφασίζει την ώρα και τον τόπο που θα σπάσετε τα μαγαζιά και τα αυτοκίνητα των αθώων πολιτών ; Με άμεση δημοκρατία παίρνετε τις αποφάσεις ; Πώς και δεν σκεφθήκατε ποτέ να σπάσετε βίλες και λιμουζίνες πολιτικών και τραπεζιτών ;

16) ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ"-"ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ": Εμείς νοιαζόμαστε για τον φτωχό λαό.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Γιατί δεν κάνατε καμμία πορεία υπέρ αυτών που τους πήραν το σπίτι οι τράπεζες ; Γιατί δεν κάνετε πορεία υπέρ των αγροτών ; Γιατί δεν κάνετε καμμία πορεία ενάντια σε όσους εισάγουν φθηνό ρύζι απο το Σουρινάμ και ρίχνουν τις τιμές του ελληνικού ρυζιού ; Γιατί δεν κάνατε καμμία πορεία κατά των κινεζικών μαγαζιών που έχουν εκτοπίσει όλα τα Ελληνικά μαγαζιά ; Γιατί δεν κάνετε καμμία πορεία για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας ; Γιατί δεν κάνατε καμμία πορεία ενάντια στους βιομηχάνους που μόλυναν τον Ασωπό ποταμό ;
Read more »

Πιο αυστηρό πλαίσιο για τα προϊόντα καπνού

Σε αναθεώρηση της Οδηγίας του 2001 για τα προϊόντα καπνού, προχωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Κατά την τελευταία δεκαετία τα προϊόντα καπνού έχουν αλλάξει σημαντικά, με αποτέλεσμα η σημερινή νομοθεσία να εμφανίζει αδυναμίες, ελλείψεις και κενά.
Οι συνθήκες στην αγορά έχουν μεταβληθεί και έχουν σημειωθεί επιστημονικές και διεθνείς εξελίξεις στον τομέα του καπνού. 
Χρησιμοποιούνται ελκυστικές γεύσεις και συσκευασίες για τα προϊόντα, που ευνοούν τη ζήτησή τους ιδίως μεταξύ των νέων. 
Διατίθενται νέα προϊόντα, όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Υπάρχουν νέα στοιχεία για τα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται και για την αποτελεσματικότητα της ενημερωτικής εκστρατείας όσον αφορά την υγεία. 
Τέλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει τη σύμβαση - πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την καταπολέμηση του καπνίσματος, και τα κράτη μέλη έχουν υιοθετήσει διαφορετικές κανονιστικές προσεγγίσεις. 
Κατά συνέπεια, η ισχύουσα οδηγία χρειάζεται επικαιροποίηση που θα λαμβάνει υπόψη αυτές τις εξελίξεις.

Αλλαγές
Η αναθεώρηση της οδηγίας εξετάζει τα ακόλουθα βασικά ζητήματα: 
Τα προϊόντα που καλύπτονται από την κοινοτική νομοθεσία θα πολλαπλασιαστούν και θα συγκεκριμενοποιηθούν.
Για παράδειγμα, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που περιέχουν νικοτίνη πάνω από ένα ορισμένο όριο θα επιτρέπονται μόνον εφόσον έχουν εγκριθεί ως φαρμακευτικά προϊόντα. 
Τα προϊόντα καπνίσματος φυτικής προέλευσης θα φέρουν προειδοποιητικές ετικέτες που θα ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία.
Οι προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που αφορούν την υγεία θα αναγράφονται στις συσκευασίες τσιγάρων και καπνού για 'στριφτά' τσιγάρα με μεγαλύτερα γράμματα και σε εμφανή θέση. 
Εικόνες θα τοποθετούνται υποχρεωτικά και στις δύο πλευρές του πακέτου. 
Τα διαφημιστικά και παραπλανητικά στοιχεία θα απαγορεύονται.
Πρόσθετα τα οποία χρησιμοποιούνται σε προϊόντα καπνού όπως σε τσιγάρα, καπνό για 'στριφτά' τσιγάρα καθώς και άλλα προϊόντα καπνού που δεν προορίζονται για κάπνισμα και έχουν ιδιαίτερη γεύση, όπως βανίλια, σοκολάτα ή πίνα κολάδα, θα απαγορεύονται. 
Πρόσθετα, όπως βιταμίνες, που δημιουργούν την εντύπωση ότι τα προϊόντα είναι ωφέλιμα για την υγεία, ή, όπως καφεΐνη και ταυρίνη, που συνδέονται με την ενέργεια και τη ζωτικότητα, επίσης θα απαγορεύονται.

Διαδίκτυο
Οι πωλήσεις προϊόντων καπνού στο διαδίκτυο θα υπόκεινται σε αυστηρότερους ελέγχους όσον αφορά την εξακρίβωση της ηλικίας.
Οι έμποροι λιανικής πώλησης μέσω διαδικτύου θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν τις συναλλαγές τους.Θα τεθεί σε εφαρμογή ένα πανευρωπαϊκό σύστημα παρακολούθησης και εντοπισμού των τσιγάρων και του καπνού για 'στριφτά' τσιγάρα, ώστε να μειωθεί η ποσότητα των παράνομων προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Χάρη σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας για την καταπολέμηση της παραποίησης - και απομίμησης, οι καταναλωτές θα μπορούν να ελέγχουν το νομικό καθεστώς των προϊόντων.
Τα κράτη, αλλά και οι πολίτες θα έχουν όφελος από τη βελτίωση της δημόσιας υγείας. 

Νέοι
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η υγεία του πληθυσμού συμβάλλει σημαντικά στην παραγωγικότητα και την ευημερία και αποτελεί βασικό παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης.
Τα νεαρά άτομα θα αποτρέπονται από το να αρχίσουν να καπνίζουν, καθώς θα εφαρμόζονται αυστηρότεροι κανόνες σχετικά με τα χαρακτηριστικά που κάνουν ελκυστικά τα προϊόντα καπνού. 
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν ληφθεί υπόψη ότι το 70% των καπνιστών αρχίζει το κάπνισμα πριν από την ηλικία των 18 ετών, και μάλιστα το 94% πριν από την ηλικία των 25 ετών. 
Οι καπνιστές και οι μη καπνιστές θα είναι καλύτερα ενημερωμένοι για τα προϊόντα, καθώς θα υπάρχουν καλύτερες προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που απειλούν την υγεία και θα ασκείται μεγαλύτερος έλεγχος όσον αφορά τα συστατικά.


Πηγή:http://delladonna1.blogspot.gr/
Read more »

ΕΟΠΥΥ: Αποζημίωση για έξοδα αιμοκάθαρσης



Από 115 έως 800 ευρώ το μήνα, δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ για έξοδα μετακίνησης των ασφαλισμένων του, οι οποίοι υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Αυτό προβλέπεται σε πρόσφατη απόφαση του προέδρου του του Οργανισμού κ. Ελευθέριου Παπαγεωργόπουλου, η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή του νέου Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, από τον Δεκέμβριο του 2012 και στο εξής, ο Οργανισμός αποζημιώνει τους νεφροπαθείς που διαμένουν και μετακινούνται εντός αστικών κέντρων, προς την επιλεγμένη μονάδα αιμοκάθαρσης, με πάγια ποσάκαι ως εξής:
  • Για Αθήνα – Πειραιά, 230 ευρώ το μήνα.
  • Για Θεσσαλονίκη, 220 ευρώ το μήνα.
  • Για Ηράκλειο – Πάτρα, 140 ευρώ το μήνα.
  • Εντός των λοιπών αστικών κέντρων, 115 ευρώ το μήνα.

Η Νομαρχιακή ζώνη Αθηνών - Πειραιώς, περιλαμβάνει τις παρακάτω περιοχές:

Αθηναίων, Αγ. Δημητρίου, Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Παρασκευής, Αγ. Αναργύρων, Αιγάλεω, Αλίμου, Αμαρουσίου, Άνω Λιόσια, Αργυρούπολης, Αχαρνών, Βριλλησίων, Βύρωνα, Γαλατσίου, Γλυφάδας, Δάφνης, Ελληνικού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Ν. Ηρακλείου, Ιλίου, Καισαριανής, Καλλιθέα, Καματερού, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης, Μελισσίων, Μεταμόρφωσης, Μοσχάτου, Ν.Ερυθραίας, Ν. Ιωνίας, Ν. Σμύρνης, Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδόνας, Ν. Ψυχικού, Παλ. Φαλήρου, Παπάγου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Πεύκης, Ταύρου, Υμηττού, Φιλοθέης, Χαϊδαρίου, Χαλανδρίου, Χολαργού, Ψυχικού, Πειραιώς, Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Δραπετσώνας, Κερατσινίου, Κορυδαλλού, Νίκαιας και Περάματος, Εκάλης, Ν. Πεντέλης, Πεντέλης.

Τα όρια του πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει τις παρακάτω περιοχές:

Αμπελοκήπων, Ελευθερίου – Ν. Κορδελιού, Ευόσμου, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Μενεμένης, Νεάπολης, Πολίχνης, Πυλαίας, Σταυρούπολης, Συκεών, Τριανδίας, Αγ. Παύλου, Ν. Ευκαρπίας, Πανοράματος, Πευκών.

Δικαιολογητικά

Για την απόδοση των πάγιων ποσών στους ασφαλισμένους που κάνουν αιμοκάθαρση στα αστικά κέντρα, απαιτείται η υποβολή εκ μέρους των ασφαλισμένων των εξής δικαιολογητικών:

  • Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 από την οποία να πιστοποιείται το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του ασφαλισμένου, ο ΑΜΚΑ, η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του και η μονάδα στην οποία αιμοκαθάρεται. Η εν λόγω δήλωση συμπληρώνεται από τον ασφαλισμένο και κατατίθεται μία φορά το χρόνο στην υπηρεσία από την οποία αποζημιώνεται.
  • Βεβαίωση του διευθυντή της Μονάδας όπου αιμοκαθάρεται, από την οποία προκύπτει ο αριθμός των μηνιαίων αιμοκαθάρσεων στις οποίες υπεβλήθη ο ασφαλισμένος και κατά τις οποίες δεν ήταν νοσηλευόμενος.
Αποζημίωση

Για τις μετακινήσεις εκτός των αστικών κέντρων (χωριά ή κωμοπόλεις), ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει τους αιμοκαθαρόμενους ασφαλισμένους με πάγια ποσά για το σύνολο των μηνιαίων μετακινήσεων προς την επιλεγμένη μονάδα, ανεξαρτήτως του μέσου με το οποίο μετακινούνται και ως εξής:

  • Για αποστάσεις έως 50 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας του ασφαλισμένου, προς το πλησιέστερο διαθέσιμο κέντρο αιμοκάθαρσης με το ποσό των 400 ευρώ.
  • Για αποστάσεις από 50 έως 80 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας του ασφαλισμένου, προς το πλησιέστερο διαθέσιμο κέντρο αιμοκάθαρσης, με το ποσό των 550 ευρώ.
  • Για αποστάσεις από 80 χιλιόμετρα και άνω από τον τόπο κατοικίας του ασφαλισμένου, προς το πλησιέστερο διαθέσιμο κέντρο αιμοκάθαρσης, με το ποσό των 800 ευρώ.
Για την αποζημίωση των μετακινήσεων εκτός αστικού κέντρου, απαιτείται η υποβολή εκ μέρους των ασφαλισμένων των δικαιολογητικών που υποβάλλουν οι κάτοικοι αστικών κέντρων, καθώς και των εξής επιπλέον:

Βεβαίωση της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας ή του Δήμου κατοικίας του ασφαλισμένου, από την οποία θα προκύπτει η ακριβής χιλιομετρική απόσταση της μόνιμης κατοικίας του ασφαλισμένου (αυτή που έχει δηλώσει στην υπεύθυνη δήλωση) από την μονάδα αιμοκάθαρσης προς την οποία μετακινείται και αιμοκαθάρεται.

Ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει να αιμοκαθάρεται σε μη πλησιέστερη του τόπου κατοικίας του μονάδα. Εάν αυτή βρίσκεται στα όρια της χιλιομετρικής ζώνης, εντός της οποίας βρίσκεται και η κοντινότερη στην οικία του μονάδα, τότε δεν απαιτείται έγκριση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου (ΑΥΣ).

Έγκριση

Εάν η κοντινότερη μονάδα στον τόπο κατοικίας του νεφροπαθούς δεν διαθέτει κενή κλίνη (υποβάλλεται αντίστοιχη βεβαίωση), τότε ο Οργανισμός αποζημιώνει τον ασφαλισμένο για την επόμενη και ούτω καθ΄ εξής, χωρίς να απαιτείται έγκριση του ΑΥΣ.

Σε περίπτωση μετακίνησης ασφαλισμένου (εκτός αστικού κέντρου), που για λόγους υγείας μετακινείται σε μη πλησιέστερη του τόπου κατοικίας του μονάδα η οποία ξεπερνά τα όρια της χιλιομετρικής ζώνης, εντός των οποίων βρίσκεται η κοντινότερη στην οικία του μονάδα, τότε η τελική έγκριση ανήκει στο ΑΥΣ.

Στην περίπτωση αυτή και προκειμένου να εγκριθεί η μετακίνηση, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να προσκομίσει ιατρική γνωμάτευση του συντονιστή διευθυντή Νεφρολογικής Κλινικής Κρατικού Νοσοκομείου ή του αντικαταστάτη του, από την οποία να προκύπτει η κατάσταση της υγείας του και ο λόγος για τον οποίο επιβάλλεται να αιμοκαθάρεται σε συγκεκριμένη μονάδα (πιθανόν μακριά του τόπου κατοικίας του), καθώς και αντίστοιχη ιατρική γνωμάτευση της κοντινότερης κάθεφορά στο τόπο κατοικίας του μονάδας που θα μπορούσε να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση και από την οποία να προκύπτει η αδυναμία εξυπηρέτησής του σε αυτή.

Τα ανωτέρω δικαιολογητικά ο ασφαλισμένος τα υποβάλλει στα Τμήματα Παροχών των εντασσόμενων φορέων και διαβιβάζονται στην Διεύθυνση Παροχών και Κατάρτισης Συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ (Κηφισίας 39 Τ.Κ. 15123 Μαρούσι), προκειμένου να προωθούνται στο ΑΥΣ για έγκριση.

Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος επιλέξει να αιμοκαθάρεται σε μη πλησιέστερη του τόπου κατοικίας του μονάδα, παρά το γεγονός ότι η πλησιέστερη του τόπου κατοικίας του δύναται να τον αντιμετωπίσει, τότε αποζημιώνεται με το πάγιο ποσό της κοντινότερης χιλιομετρικά μονάδας από την οικία του, χωρίς να απαιτείται η έγκριση του ΑΥΣ.

Υποβάλλεται από τον ασφαλισμένο υπεύθυνη δήλωση από την οποία να προκύπτει ότι η μη πλησιέστερη μονάδα αποτελεί δική του και μόνο επιλογή και δεν διεκδικεί από τον ΕΟΠΥΥ την αποζημίωση για την μη πλησιέστερη μονάδα στην οποία και αιμοκαθάρεται.

Αριθμός

Ο αριθμός των αιμοκαθάρσεων στους χρόνια πάσχοντες είναι τρεις συνεδρίες εβδομαδιαίως και κατά κανόνα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 13 ανά μήνα, ενώ οι ασθενείς που υποβάλλονται σε δύο ή τέσσερις συνεδρίες αιμοκάθαρσης εβδομαδιαίως αποτελούν σπάνιες περιπτώσεις.

Τα ανωτέρω αναφερόμενα πάγια ποσά αντιστοιχούν σε δεκατρείς και άνω αιμοκαθάρσεις μηνιαίως και σε περίπτωση πραγματοποίησης λιγότερων, τα αποδοτέα ποσά θα διαμορφώνονται αναλογικά ως προς τις πραγματοποιούμενες μηνιαίες αιμοκαθάρσεις. 

Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση όπου λόγω ημερολογιακής κατανομής διενεργούνται δώδεκα αιμοκαθάρσεις, οπότε και οι νεφροπαθείς θα αποζημιώνονται εξ ολοκλήρου με τα ανωτέρω αναφερόμενα πάγια ποσά.

Αναλογικά, επίσης, θα καταβάλλονται τα ανωτέρω αποδοτέα ποσά και στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο νεφροπαθής νοσηλεύεται και κατά συνέπεια δεν πραγματοποιεί όλες τις μετακινήσεις.

Για την απόδοση των ανωτέρω αναφερομένων παγίων ποσών (εντός και εκτός αστικού κέντρου) δεν απαιτείται η υποβολή αποδείξεων ταξί.

Κάλυψη

Πλέον των ανωτέρω πάγιων ποσών, θα αποδίδονται επιπλέον η αξία των διοδίων μετάβασης και επιστροφής των Εθνικών οδών (εξαιρουμένης της Αττικής Οδού), η αξία του αντίτιμου της διαδρομής της γέφυρας Ρίου – Αντιρίου (μετάβαση και επιστροφή).

Δεν αποδίδονται δαπάνες διοδίων που αναφέρονται σε συγκεντρωτική κατάσταση TEOPASS ή ePASS.

Για τους διαμένοντες σε νησιωτικές περιοχές δύναται οι ασφαλισμένοι να επιλέξουν είτε την πάγια αποζημίωση της χιλιομετρικής απόστασης, είτε να αποζημιώνονται ως εξής:

Αξία του αντιτίμου εισιτηρίου του πλοίου ή ferry – boat (μετάβαση και επιστροφή) και την πάγια αποζημίωση που προβλέπεται για το αστικό κέντρο στο οποίο βρίσκεται η μονάδα αιμοκάθαρασης.

Στην περίπτωση που μετακινείται με ίδιο μεταφορικό μέσο θα αναγνωρίζεται και η αξία του αντιτίμου του εισιτηρίου του Ι.Χ. αυτοκινήτου εντός του πλοίου, τόσο για τη μετάβαση, όσο και την επιστροφή.

Για τις ανωτέρω περιπτώσεις θα προσκομίζονται τα παραστατικά δαπάνης, τα οποία θα πρέπει να συμπίπτουν, τόσο με τις ημέρες αιμοκάθαρσης, όσο και με τον χρόνο διενέργειας των αιμοκαθάρσεων.

Σε περίπτωση κατάθεσης ψευδών στοιχείων (εκ μέρους των ασφαλισμένων ή των Μονάδων αιμοκάθαρσης) διακόπτεται η αποζημίωση οδοιπορικών στον ασφαλισμένο, ο οποίος υποχρεούται να επιστρέψει και τα προηγούμενα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Πηγή: http://delladonna1.blogspot.gr/
Read more »

Ο άρχων των προμηθειών του Πολεμικού Ναυτικού Ανδρέας Ι.Ρωσσώνης το όνομα με τις καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, είχε σβηστεί από την λίστα Λαγκάρντ.


Ο Α.Ρωσσώνης ένας ψηλός κατάξανθος ευθυτενής τύπος, κλασική εμφάνιση εκπροσώπου «μεγάλου τζακιού» της Ελλάδας, συνεργαζόταν με τον Ι.Μοδιάνο, επί πολλά χρόνια και κυριαρχούσαν στις προμήθειες  του Πολεμικού Ναυτικού, έχοντας διάφορες αντιπροσωπείες, αλλά μία απ’όλες ξεχώριζε και ήταν αυτή που είχε δώσει την μεγάλη δύναμη στην εταιρεία τους: Ο ιταλικός οίκος πυροβόλων OTO Melara.
Δεν υπάρχει πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που να μην έχει επάνω πυροβόλο ΟΤΟ Melara. Φρεγάτες, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, όλα. Ακόμα και τα αρματαγωγά κλάσης  ΙΑΣΩΝ έχουν επάνω πυροβόλα OTO Melara!
Με «πασπαρτού» την εταιρεία αυτή που κέρδιζε με «κλειστά μάτια» όλους τους διαγωνισμούς του ΠΝ ο Ρωσσώνης και ο Μοδιάνο, είχαν δημιουργήσει μια «ναυτική» αυτοκρατορία μέσα στο ΓΕΝ και από εκεί και πέρα όλα ήταν εύκολα:
Οι ίδιοι που αποφάσιζαν για τα πυροβόλα, αποφάσιζαν και για άλλες προμήθειες, οπότε η μία δουλειά έφερνε την άλλη. Έχοντας νυμφευθεί και την κόρη ενός υπουργού Εξωτερικών επί κυβερνήσεων ΝΔ του Μ.Παπακωνσταντίνου και όντας εξαδέλφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα υπουργού Οικονομικών, όλα ήταν σχετικά εύκολα σε ότι αφορά διασυνδέσεις και «πλάτες».
Το 2004 ανέλαβαν την αντιπροσωπεία της κοινοπραξίας Αlenia Westinghouse και προωθούσαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας την τορπίλη βαρέως τύπου Blackshark απέναντι στο μεγάλο φαβορί την τορπίλη DM2Α4. Παρά το γεγονός ότι χρειαζόταν πιστοποίηση η Blackshark, εν τούτοις ο Ρωσσώνης «κτύπησε» την προμήθεια με όλη του την δύναμη και μπορεί να μην την πήρε αλλά «χάλασε» τον διαγωνισμό. Μέχρι σήμερα τα υποβρύχια δεν έχουν τορπίλες…
Ας δούμε και το σχετικό εισαγγελικό έγγραφο, όπου φαίνεται ότι είναι ένα από τα ονόματα που σβήστηκαν από την λίστα Λαγκάρντ:

defencenet.gr

Read more »

Σαν σήμερα 29-12-1941

Το υποβρύχιο <<ΠΡΩΤΕΑΣ>> με κυβερνήτη τον πλωτάρχη Μιχαήλ Χατζηκωνσταντή βυθίζετε από Ιταλική τορπιλοβόλο κοντά στο νησί Σάσσων.
Read more »

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: Τα ξαδέλφια του αφαίρεσε ο Παπακωνσταντίνου από τη λίστα Λαγκάρντ

Σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες πρόκειται για την εξαδέλφη του Ελένη, κόρη του προδικτατορικού στελέχους της Ενωσης Κέντρου και μετέπειτα υπουργού Εξωτερικών των κυβερνήσεων Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και των συζύγων τόσο της ίδιας όσο και της αδελφής της Μαρίνας, Συμεών Σικιαρίδη και Ανδρέα Ρόσονη οι οποίοι φέρονται να σχετίζονται με τραπεζικό λογαριασμό ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων στο ελβετικό παράρτημα της HSBC.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου φαίνεται ότι είναι ο πολιτικός που μπαίνει στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ. Όπως ελέχθη χαρακτηριστικά από εισαγγελικούς κύκλους «κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία». 



Εισαγγελείς: Κάποιος στην Ελλάδα έβαλε χέρι στην αυθεντική λίστα
Οπως ελέχθη χαρακτηριστικά από εισαγγελικούς κύκλους «κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία». Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη εσχάτως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, τόνιζαν, οι γαλλικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι η λίστα που έστειλαν τώρα είναι ίδια που παραδόθηκε πριν δύο χρόνια στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επομένως η αλλοίωση έγινε στην Ελλάδα.
Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα δημιουργηθούν βάσιμες υποψίες ότι ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών αφαίρεσε τα συγγενικά του πρόσωπα από τη λίστα που παρέλαβε από την κυρία Λαγκάρντ και θα διωχθεί για κακούργημα (πλαστογραφία).

Σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, αναμένεται να διαβιβάσει το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα το διαβιβάσει στον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκο.



 
Read more »

ΒΟΥΒΟΣ ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ...


Θρήνος και αποτροπιασμός για τον άδικο χαμό της 34χρονης Ζωής επικράτησαν στην κηδεία της άτυχης κοπέλας, θύματα του φρικιαστικού φόνου.
Στην Κηδεία που έγινε στον Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας, βρέθηκαν χιλιάδες κόσμου, φίλοι, συγγενείς, γείτονες, ο Δήμαρχος της Πόλης και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολύ απλός κόσμος που συγκλονίστηκε από την τραγωδία της ξανθιώτικης οικογένειας και  πήγε για το τελευταίο αντίο στην άτυχη κοπέλα και τη συμπαράσταση στους οικείους της.
Ένα χειροκρότημα και ένα βουβό κλάμα συνόδεψαν την έξοδο του φέρετρου προς την τελευταία της κατοικία μαζί με ένα μεγάλο γιατί και οργή, της τοπικής κοινωνίας για το φόνο που συγκλόνισε την Ξάνθη.
xanthipress
Read more »