Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ!

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ!

Με την έναρξη του χειμώνα οι προκλήσεις των κλιματικών αλλαγών για την επιδερμίδα μας αυξάνονται.  Για αυτό λοιπόν χρεάζεται ειδική φροντίδα έτσι ώστε να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση καθ' όλη την διάρκεια της χειμερινής περιόδου!  Σας προσφέρουμε μερικές συμβουλές για την κατάλληλη φροντίδα έτσι ώστε να εξασφαλίσετε υγιή και λαμπερή επιδερμίδα και τον χειμώνα!
  • Φροντίδα προσώπου:
Τα κατάλληλα καλλυντικά προϊόντα είναι σημαντικά για την κατάσταση της επιδερμίδας μας. Συνήθως, τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούμε το καλοκαίρι δεν είναι κατάλληλα για το χειμώνα, καθότι η επιδερμίδα αντιδρά με διαφορετικό τρόπο όταν υπάρχει πτώση της θερμοκρασίας.  Το μυστικό των καλλυντικών προϊόντων για το χειμώνα είναι η καλή ενυδάτωση.  Για αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε προϊόντα που δεν περιέχουν επιθετικά καθαριστικά συστατικά, επειδή οι στυπτικές ουσίες και το αλκοόλ ξηραίνουν επιπλέον το δέρμα.  Αντιθέτως, τα προϊόντα με ενυδατικές ιδιότητες, προστατεύουν την επιδερμίδα στις χαμηλές θερμοκρασίες, στον άνεμο και στους ζεστούς χώρους.

Επιλέξτε μια θρεπτική κρέμα προσώπου και εφαρμόστε την ομοιόμορφα με απαλές κινήσεις μασάζ.  Μη βάζετε μεγάλη ποσότητα!  Η επιδερμίδα σας χρεάζεται ακριβώς τόση ποσότητα κρέμας όσο ώστε αυτή να απορροφηθεί και να επιτύχετε μία καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα.  Την ημέρα μπορείτε να χρησιμοποιείτε επιπλέον ποσότητα ροδόνερου η ειδικό σπρέι, για να κρατήσετε την υγρασία.

Προσοχή! Μην ξεχνάτε την απαραίτητη ποσότητα νερού, που πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά αλλά και τη σωστή διατροφή.  Ακόμα και τα πιο ποιοτικά καλλυντικά προϊόντα δε θα μπορέσουν να βοηθήσουν την επιδερμίδα σας σε περίπτωση που δεν εφαρμόζετε την απαραίτητη ενυδάτωση και μία σωστή διατροφή.

Επιπλέον, χρησιμοποιείτε προϊόντα με αντηλιακό δείκτη προστασίας, ειδικά σε περίπτωση που βρίσκεστε αρκετές ώρες έξω.  Το 17% από τις ακτίνες του ήλιου αντανακλώνται στην άμμο και το 80% στα χιόνια!

  • Φροντίδα σώματος:
Ανεξαρτήτως από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, το σώμα μας είναι ντυμένο με πολλά ρούχα, αυτό χρεάζεται καθημερινή και ειδική φροντίδα.  Όπως το πρώσοπο, έτσι και το σώμα, ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα το χειμώνα είναι η χαμηλή ενυδάτωση, εξαιτίας της οποίας η επιδερμίδα του σώματος γίνεται πολύ ξηρή.  Καταναλώστε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα, τσάι του βουνού και φρέσκους χυμούς, ώστε να διατηρηθεί η ισσοροπία της υγρασίας και η ελαστικότητα του δέρματος σε φυσιολογικά επίπεδα.  Προσπαθήστε να μειώσετε την κατανάλωση καφέ, επιδή αποτελεί φυσικό διουριτικό και η καταναλωσή του σε μεγαλύτερες ποσότητες συμβάλλει στην αφυδάτωση του σώματος.  Εναλλακτικά, μαζί με τον καφέ καταναλώστε αρκετή ποσότητα νερού!
Το μπάνιο μεγάλης χρονικής διάρκειας με πολύ ζεστό  νερό θα κάνει την επιδερμίδα σας ακόμη πιο ξηρή.  Το σύντομο και χλιαρό μπάνιο επηρεάζει καλύτερα την επιδερμίδα του σώματος ενώ η εναλλαγή του ζεστού και κρύου νερού έχει ευεργετική επίδραση στο σώμα.
Για καθημερινή χρήση χρησιμοποιήστε μαλακό αφρόλουτρο και απολέπιση μια φορά την εβδομάδα.  Μετά το μπάνιο χρησιμοιήστε θρεπτική λοσιόν σώματος.
Η σωστή διατροφή θα προμηθεύσει τον οργανισμό με όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλα και τα σημαντικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα λιπίδια.  Τα λιπίδια δεν μπορούν να διαλυθούν στο νερό και για αυτό το λόγο προστατεύουν την επιδερμίδα απο την υπερβολική 'ξηρασία' (αφυδατωμένο δέρμα). Περιέχονται στα καρύδια, στα αμύγδαλα, στα νωπά τυριά και στο λιωμένο βούτυρο.
Επιπλέον, η επιδερμίδα του σώματος ξηραίνεται από την υψηλή θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων, π.χ. του σπιτιού.  Για να είναι υγρός ο αέρας χρησιμοποιήστε υγραντήρα αέρα η αφήστε ένα ποτήρι με νερό στο δωμάτιο, για να εξατμίζεται.

  • Φροντίδα χεριών:
Τίποτα άλλο δεν προδίδει την πραγματική ηλικία ενός ανθρώπου, όπως τα χέρια.  Για αυτό το λόγο ποτέ δεν πρέπει να παραμειλούμε τη φροντίδα τους!
Υπάρχουν διάφορες κρέμες χεριών με διαφορετική σύνθεση και δράση, ενώ η κύρια λειτουργία τους είναι η ενυδάτωση.  Κατά την διάρκεια του χειμώνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια θρεπτική η επανορθωτική κρέμα χεριών, η οποία δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα για την επιδερμίδα. Χρησιμοποιήστε την τόσο συχνά, όσο χρεάζεται.  Όταν βγαίνετε έξω, καλό είναι να αποφύγετε τις κρέμες που έχουν βάση τη γλυκερίνη.  Η γλυκερίνη δεν συνδιάζεται με χαμηλές θερμοκρασίες και έτσι η επιδερμίδα σας κυνδινεύει να αφυδατωθεί ακόμα περισσότερο.
Η επιδερμίδα στα χέρια χρεάζεται απολέπιση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, απομακρύνοντας έτσι τα νεκρά κύτταρα.  Εφαρμόστε την κρέμα απολέπισης και κάντε μασάζ.  Μετά εφαρμόστε μια θρεπτική μάσκα χεριών.  Με τον τρόπο αυτό η κρέμα χεριών για καθημερινή χρήση θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα.
Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιείτε συχνά κάποια φυσικά προϊόντα, όπως π.χ. το ελαιόλαδο.  Είναι πιο αποτελεσματικό και δεν περιέχει χημικές ουσίες ενώ επίσης, το λάδι είναι το μόνο που μπορεί να απορροφηθεί στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας αλλάκαι στα νύχια.  Απλώστε το στα χέρια σας, κάντε μασάζ στην παλάμη και στα δάχτυλα, και ίστερα, εφαρμόστε καλά στα νύχια.

Προσοχή στα κρυοπαγήματα!  Είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια του χειμώνα να φόρατε γάντια.  Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδική κρέμα χεριών για το κρύο, 20 λεπτά πριν βγείτε έξω, προστατεύοντας έτσι τα χέρια σας από τις χαμηλές θερμοκρασίες.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου